Apple Watch, Yine Bir Kişinin Hayatını Kurtardı

72
18
4
1
0
Bir Apple Watch kullanıcısı, saatinin hayatını nasıl kurtardığını Reddit'te paylaştı. Kullanıcı, düzensiz kalp atış bildirimi ve yüksek kalp atış uyarısı aldıktan sonra durumu fark ettiğini söylüyor.

Apple'ın birkaç yıl önce ilk sürümünü piyasaya sürdüğü akıllı saat Apple Watch, bir anda en çok satan akıllı saat haline gelmiş, hatta tüm kol saati piyasasında da kendisine ciddi bir yer bulmuştu. Sahip olduğu sensörler ve başarılı yazılımı sayesinde birçok kişinin hayatını kurtaran Apple Watch, bunu bir kez daha başardı.

Sözünü ettiğimiz Apple Watch kullanıcısı, düzensiz kalp atış bildirimi ve yüksek kalp atış uyarılarını aldıktan sonra hemen acil servisi çağırdığını ve acil servisin geldiği zaman çoktan şoka girmiş olduğunu belirtiyor. Kullanıcı, uyarıları almadan önce ise tamamen normal hissediyormuş.

Sağlık görevlileri geldiğinde supraventriküler taşikardi geçiriyor olduğunu söyleyen kullanıcı, hastaneye yatırıldığında doktorlar EKG çekip durumunu kontrol etmişler. Kalp odacıklarının normal olduğunu fakat olması gerekenden çok daha hızlı attığını gösteren EKG sonucu, Apple Watch'un uyarılarını doğrulamış oluyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/04/06/apple-watch-high-heart-rate/
72
18
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
72
18
4
1
0