Apple, Web Erişimini Hızlandırmak için Google'ın Geliştirdiği Teknolojiyi Test Ediyor!

0
0
0
0
0
Google'ın geliştirdiği görüntü formatı WebP yıllar sonra Apple'ın ilgisini çekmeyi başardı.

Web ortamında daha hızlı erişim için Google’ın geliştirdiği ve yaklaşık 5 yıl önce kullanıma sunduğu WebP görüntü formatı yıllar sonra Apple’ın ilgisini çekti. Daha önceki Safari sürümlerinde WebP desteği sunmayan Apple, daha hızlı internet deneyimi için kendi tarayıcısı üzerinde WebP testlerine başladı.

Cnet’in haberine göre, hali hazırda beta aşaması devam eden iOS 10 ve macOS Sierra ile gelen Safari tarayıcıda WebP desteği sunan Apple’ın final sürümde bu desteği kalıcı hale getirip getirmeyeceği ise belli değil.  

 

Apple’ın hem iOS hem de macOS’ta WebP standartını benimsemesi her iki platformun kullanıcılarına daha hızlı ve daha tasarruflu bir web deneyimi sunabilir. Örneğin, Facebook WebP standartını desteklemeye başladıktan görsellerin JPEG’e göre yüzde 25 ile yüzde 35 arasında daha küçük olduğunu ve YouTube’da WebP formatlı öne çıkarılmış görsellerin sayfa açılma hızını yüzde 10 artırdığını söyleyebiliriz. Yani iOS ve macOS’a gelecek WebP desteği Apple kullanıcılarını hem hız hem kota açısından memnun edecek. Bakalım Apple iOS 10 ve macOS Sierra’nın final sürümlerinde bu desteği sunacak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0