Apple, WordPress’i Uygulama İçi Satın Almaya Zorlamayacak

21
3
2
2
0
Apple, WordPress ile “yaşadıkları sorunun çözüldüğünü” açıkladı. Buna göre teknoloji devi, WordPress’i uygulama içi satış yapmaya zorlamayacak.

Son zamanlarda sık sık uygulama marketindeki keskin hamleleri ve açtığı davalar ile gündeme gelen ABD’li teknoloji devi Apple, son olarak WordPress ile sorunlar yaşamıştı. Bu sorunların çözüldüğü açıklandı.

Apple’dan gelen açıklamada, WordPress ile yaşanan anlaşmazlığın “çözüldüğü” ifade edilirken, firmanın yeniden yaptığı değerlendirmede WordPress iOS uygulamasında uygulama içi satın almaların olmasına gerek bulunmadığı ifade edildi.

Apple vs WordPress: Ne olmuştu

wordpress app

WordPress dünyanın en popüler blog oluşturma platformlarından bir tanesidir. Ücretsiz olarak da kullanılabilmesine rağmen platformun pek çok işlevli özelliği satın alınarak ya da abonelik mantığıyla kullanılabiliyor.

Apple, kullanıcılardan ücret alınan her uygulama için kendi mağazası üzerinden alışveriş yapılmasını ve bu ücretten de kendisine pay ödenmesini istiyor. Benzer bir durum nedeniyle Epic Games ile de ters düşen Apple, Fortnite’ı mağazadan kaldırmıştı.

WordPress ile de uygulama içi satın alma sorunu yaşayan Apple, durumun çözüldüğünü söyledi. WordPress’in yaratıcısı olan Matt Mullenweg ise yaptığı açıklamada Apple’ın WordPress iOS uygulamasını yeniden değerlendirdiğini söyledi. Yani uygulama Apple’ın sistemini kullanarak ödeme almak zorunda değil.

Apple güncellemeleri dondurmuştu

wordpress

Apple daha önce oyun için güncellemeleri dondurduğunu ifade etmişti. Firma daha önce de WordPress’ten gelen farklı ödeme alternatiflerine yönelik teklifleri doğrudan reddetmişti. Görünüşe göre insanlardan gelen tepkiler nedeniyle teknoloji devi geri adım attı.

Kararın arkasında hangi sebepler yer alırsa alsın Apple’ın uygulama marketi konusundaki uygulamalarını bir kez daha tartışma nedeni haline getirdi. Epic Games firmanın politikalarını değiştirmesi için şu anda baskı yapmaya devam ediyor. Microsoft ise bulut oyun hizmetlerini yasaklayan Apple yaklaşımını hedef alıyor. 

Yasa koyucularla da anlaşmakta sorun yaşayan Apple, anti tröst organizasyonların da hedefinde yer alıyor. Firmanın ileride nasıl bir yol izleyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/apple-allows-wordpress-without-in-app-purchases-152650859.html
21
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
2
0