İddia: Apple, Yarın 16 İnçlik MacBook Pro'yu Duyuracak

11
5
4
2
0
ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın bir süredir 16 inçlik bir MacBook Pro piyasaya süreceği konuşuluyor. Eylül ayında düzenlenen etkinlikte tanıtılması beklenen ancak adı dahi geçmeyen 16 inçlik bir MacBook Pro, Bloomberg'den Mark Gurman'a göre yarın resmi olarak tanıtılacak.

Eylül ayında düzenlediği etkinlikle iPhone 11 ailesini tanıtan Apple, tanıttığı ürünler kadar tanıtmadıklarıyla da ses getirmişti. Piyasa analistlerinin tahminlerine göre bu etkinlikte tanıtılması beklenen iPhone SE 2, MacBook Pro 2019 ve iPad Pro'nun isimleri bile anılmamıştı. Etkinliğin üzerinden geçen 2 ayda da bir duyuru gerçekleştirmeyen şirket, Bloomberg'den Mark Gurman'a göre 16 inçlik MacBook Pro'yu yarın duyuracak.

Apple'ın piyasaya sürdüğü 13 ve 15 inçlik MacBook Pro modellerinden sonra ortalıkta dolaşmaya başlayan 16 inçlik MacBook Pro iddiası, Gurman'ın söyledikleri doğru çıkarsa yarın resmiyet kazanacak. Aslında Gurman, daha önce 16 inçlik MacBook Pro'nun bu hafta tanıtılacağını belirtmişti ancak attığı yeni tweet yarını, yarın olmazsa da çarşamba gününü işaret ediyor.

16 inçlik MacBook Pro için geniş çaplı bir etkinlik düzenlenmeyecek:

apple etkinlik

Apple, ürünlerini genelde düzenlediği geniş çaplı etkinliklerle tanıtıyor ancak Mark Gurman'a göre 16 inçlik MacBook Pro, Apple'a dair haberlerin ve resmi duyuruların paylaşıldığı Newsroom kısmından duyurulacak. Daha önceki tanıtımlardan farklı olması beklenen duyurunun, yalnızca 16 inçlik MacBook Pro odaklı olması sebebiyle bu şekilde planlandığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde 9to5Mac, Apple'ın New York'taki ofisinde özel bir basın lansmanı hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Belki de şirketin bu hazırlığı, 16 inçlik MacBook Pro için olabilir. ABD merkezli teknoloji sitelerinin bazı editörlerinin de bugünlerde New York'ta paylaşım yaptığı düşünülünce sadece basına açık bir tanıtımla 16 inçlik MacBook Pro'yu görme ihtimalimiz yüksek. Tabii böyle bir durumda yeni cihazın ilk görüntüleri hızlıca dünyaya yayılacaktır. 

16 inçlik MacBook Pro, hangi özelliklerle gelecek?

16 inç macbook pro

Daha önceki haberlere göre 16 inçlik MacBook Pro; ekranın etrafını çevreleyen ince çerçeveler, yenilenmiş klavye, Touch ID sensörü ve Esc tuşuyla birlikte gelecek. Fiyatı hakkında henüz net bilgi bulunmayan cihazın 15 inçlik MacBook Pro'nun 2.799 dolarlık (16.156 TL) fiyatından yüksek olması bekleniyor. Tabii ki 15 inçlik MacBook Pro'ların Türkiye başlangıç fiyatının 18.299 TL olduğu düşünülecek olursa 16 inçlik modelin bu fiyattan daha pahalı olabileceğini söyleyebiliriz.

Cihazın yarın tanıtılması durumunda tüm detayları anında sizlerle paylaşıyor olacağız. Kaçırmamak için takipte kalın.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/11/12/16-inch-macbook-pro-expected-by-tomorrow/
11
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
4
2
0