Apple'ın Yeni Airpods'u İçin Hazırlanan İlginç Konsept Tasarım

39
10
4
4
4
iOS 13.2'nin ilk beta sürümü geçtiğimiz gün yayınlandı. Ancak bu sürümle birlikte yeni kulaklık simgesi tespit edildi. Ortaya çıkan bu simgeyle birlikte, bir de konsept tasarım oluşturuldu ancak her şey bununla sınırlı değildi. Bunlara ek olarak bir de, bu kulaklıkların plastik aksamını gösteren bazı görüntüler ortaya çıktı.

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, dün itibarıyla iOS 13.2'nin ilk betasını yayınladı. Beta sürümün yayınlanmasıyla birlikte iOS 13.2'nin kullanıcılara sunacağı yeni özellikler ortaya çıkmış oldu. Ancak iOS işletim sistemiyle ilgili olarak çalışan "9to5Mac" isimli bir platform, bu sürümde yeni bir simge keşfetti. Keşfedilen bu simge, Airpods'la ilgiliydi.

iOS 13.2'de yer alan Airpods simgesi, alışagelmiş simgelerden farklıydı. Hal böyle olunca da akıllara "Apple yeni bir Airpods üzerinde mi çalışıyor?" sorusu geldi. Şimdi ortaya çıkan bilgilere göre bu sorunun cevabı evet, Apple yeni bir Airpods üzerinde çalışıyor. Üstelik yeni model, mevcut Airpods'tan bir hayli farklı.

İşte iOS 13.2'de keşfedilen yeni simge

iOS 13.2 simge

iOS 13.2'de keşfedilen bu simge, mevcut Airdpods'tan fazlasıyla farklı. Çünkü piyasadaki Airpods, kulak içi yapıya sahip değil. Ancak bu simge, kulak içi bir kulaklığı temsil ediyor.

Bu simge doğrultusunda Michael Rieplhuber isimli bir tasarımcı, yeni Airpods'a ait konsept bir çalışma oluşturdu. Rieplhuber'ın konsept çalışması, şöyle görünüyor;

Airpods konsept

Görülebileceği üzere bu konsept tasarım, Apple'ın Airpods 2 modelinden göre fazlasıyla farklı. Kulak içinde kalan bölümü biraz daha ince olan bu konsept çalışma, dışarıya ses gitmemesi için tasarlanmış.

Peki günümüz kulak içi kulaklarına göre de biraz farklı olan bu kulaklık, Airpods 3 olabilir mi? Bu sorunun cevabı evet gibi görünüyor çünkü keşfedilen simge ve hazırlanan bu konseptle eş zamanlı olarak, bu kulaklığa ait plastik aksam da ortaya çıktı.

plastik parçalar

Yeni nesil Airpods'larla ilgili şu an için elimizde yeterli bir bilgi yok. Dolayısıyla bu kulaklıkların kullanıcılara neler sunulacağı bilinmiyor. Ancak iOS kodları, yeni Airpods'ların "odak noktası" ismindeki bir özellikle geleceğini ortaya koyuyor.

Bu da farklı dinleme modları ve gürültü engelleme özelliği anlamına geliyor. Bazı iddialar ise yeni Airpods'ların su geçirmeme özelliği de olan "Pro" versiyonla da geleceğini gösteriyor. Ancak bunları konuşmak için şu an erken çünkü Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/03/concept-based-on-latest-leaks-imagines-apples-new-in-ear-airpods/
39
10
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
39
10
4
4
4