Apple Yeni AR-GE Merkezini Çin’de Kuruyor

0
0
0
0
0
Teknoloji devi Apple, olası bir kötü gidişata düşmemek için ilk defa Asya Pasifik bölgesine adım atarak yeni AR-GE merkezini Çin’de kurma kararı aldı.

Günümüzün şüphesiz en popüler tüketici elektroniği markası Apple cihaz ve servisleri için pazar araştırmalarını, tasarımlarını ve geliştirmelerini genel olarak Avrupa ve ABD’de yapsa da üretim için düşük maliyet nedeniyle Asya ülkelerini tercih ediyor.

Ancak özellikle son dönemde Çin, Güney Kore ve Japonya gibi Asya pazarlarında gerilemeye başlayan şirket nihayet bir şeyleri yanlış yaptığını fark ederek Çin’de yeni bir AR-GE merkezi kurma kararı aldı.

Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın sonunda kurulmaya başlanacak olan Apple’ın yeni AR-GE merkezi ağırlıklı olarak servisler üzerine çalışmalar yürütecek.

Açıkçası eskisi kadar yenilikçi olmayan Apple, sadece pazarlama odaklı bazı yenilikleri sunarak bu yıl telefondan kulaklık girişi kaldırılmasını yenilik olarak tüketicilere servis edecek. Gerçekten şirketin kötü bir sürece girmeden önce teknolojinin gelişmesine en fazla katkı sağlayan Asya bölgesinde bir AR-GE merkezi kurması çok doğru bir adım.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0