Aptoide Geliştiricileri, Google'ın Rekabet Kurallarına Uymadığını Belirterek Şikayetçi Oldular

44
13
8
6
2
Android kullanıcıları için alternatif bir uygulama marketi olan Aptoide'nin üreticileri, Google'ın rekabet kurallarına uymadığını belirterek şikayetçi oldular.

Aptoide'nin üreticileri, Google'ın uygulamalarını Android cihazlarda doğru bir şekilde çalışmasını engellediğini söyleyerek Avrupa Birliği'ne şikayette bulundular. Hepimizin bildiği gibi Google Play Store, Android'deki uygulamalar için önerilen kaynaktır ve Google'ın antivirüs hizmeti olan Google Play Protect, bilinmeyen ve önerilmeyen kaynaklardan uygulama yüklemek söz konusu olduğunda çok katıdır. Aptiode'nin ise tavsiye edilmeyen uygulama kaynağı olarak nitelendirildiği ve Google Play Protect'in Aptoide'ın düzgün bir şekilde çalışmasını engellediği görülüyor.

Avrupa Birliği'nin sıkı rekabet yasalarının, Aptoide geliştiricilerini haklı bulması bekleniyor. Rekabet yasalarına göre kullanıcılar istediği marketi kullanabilmelidir ancak Google Play’in yerleşik antivirüs hizmeti Google Play Protect, kullanıcıların Aptoide uygulamasını kullanmasını engellemekte. Aptoide’in şikayetine göre Google Play Protect, kullanıcılara uygulama mağazasını cihazlarından kaldırmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Bildirim, programın zararlı uygulamalar indirebileceği uyarısını içermekte. 

Kullanıcılar bildirimler ve uyarıları umursamadan Aptoide'yi yüklemeyi seçseler dahi, Google tarafından uygulama mağazasının daha sonra düzgün bir şekilde çalışması engellenmekte. Aptoide geliştiricileri, daha önce Portekiz'de bir dava açmıştı ve şimdi konuyu Avrupa Birliği'ne taşıma kararı aldı. Google’ın iddiasına göre ise yalnızca kendi uygulama mağazasından indirilen uygulamaların, diğer kaynaklardan program yükleyen cihazlardan potansiyel olarak zararlı bir uygulama indirme olasılığının dokuz kat daha az olmasıdır. 

Bu güvenlik açıklaması Google'ın Android, Play ve Chrome için güvenlik başkan yardımcısı Dave Kleidermacher tarafından bir blog gönderisinde yapılmıştır. Aptoide CEO'su Paulo Trezentos ise platformunun Android kullanıcıları için güvensiz olduğu yönündeki eleştirileri reddediyor. Trezentos, Aptoide'nin piyasadaki en güvenli uygulama mağazalarından biri olduğunu ve Google Play Protect'in Aptoide'ye yönelik davranışının ise gerçekten agresif olduğunu ifade etti.

Kaynak : https://androidcommunity.com/aptoide-developers-file-antitrust-complaint-against-google-play-20180716/
44
13
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
44
13
8
6
2