AR Teknolojisiyle Dünya’nın Bütün Tarihini Avucunuzun İçine Sığdıran Proje!

15
3
2
1
0
Dünya’yı evimiz olarak bilmemize rağmen, neden gerçekteki evimiz kadar içini dışını tanımayalım? Kickstarter’da yayınlanan bu yeni proje, gezegenimizi, özelliklerini, tarihini, hakkında bildiğimiz her şeyi, arttırılmış gerçeklikle avucunuzun içine getiriyor.

Teknoloji şirketi AstroReality, Dünya hakkında bildiğimiz her şeyi tek bir AR uygulaması üzerinde toplamak istedi. Bunun için düğmeye basan şirket, oldukça yapıcı ve eğlenceli olduğu kadar bilgilendirici bir proje başlattı. EARTH adını verdikleri sistem, son dönemde çıkan akıllı telefonların arttırılmış gerçeklik üstünlüğünden faydalanıyor. 

Dünya’nın küçük bir maketini üreten şirket, çevre dostu boyalarla son derece gerçekçi bir şekilde maketi renklendirdi. Hassas üç boyutlu yazıcılardan çıkan küçük Dünya o kadar gerçekçi ki, dağların yüksekliği, denizlerin derinliği gibi pek çok öge başarıyla aktarılmış. Peki ya AR teknolojisi bu işin neresinde?

İşte bu makete akıllı telefonunuzla yaklaşırsanız, onun üzerinde bir atmosfer görebiliyor, bulutların hareketlerini izleyebiliyorsunuz. Hatta anlık olarak havayı takip etmek bile mümkün! Android ve iOS cihazlara uyumlu olan uygulama sayesinde, dünyanın biyolojlik, beşeri ve meteorolojik tarihine yolculuk yapabiliyorsunuz. Hepsi telefonunuzuz ekranında canlanıyor. 

Mesela günümüzden 550 milyon yıl önce gerçekleşen bir hayvan göçünün neye benzediğini görmek istiyorsanız, akıllı telefonunuzun kamerasını makete doğru çevirmeniz yeterli. Olamadı kambur balinaların Pasifik’te nasıl bir güzergah izlediklerini görün, bunu da 1776 yılına yönelik bilimsel tahminlerle gerçekleştirin. Hatta Dünya’nın kabuğuna ve iç katmanlarına ilişkin detaylı bilgiler edinmeniz de mümkün.

Dünya’nın sürekli değiştiğini, düşündüğümüzden hızlı hareket ettiğini akılıma getirirsek, EARTH projesinin hiç de umursamadığımız gerçekleri öğrenmek için birebir olduğunu anlayabiliriz. 

EARTH projesi için geliştirilen uygulamanın içinde bir sesli asistan da bulunuyor. Bu asistanın ismi ise Geae. Bir sorunuz olduğunda örneğin, “Hey Gaea!” şeklinde seslenip sorunuzu yöneltebiliyorsunuz. 

Projenin Kickstarter sayfasına ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/08/kickstarter-campaign-earth-ar-project/#HtUs5xKzQiq2
15
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
0