Araba Tavanında Rahatlıkla Uyumak İçin Geliştirilen Çadır

38
3
2
1
1
Sebastian Maluska, tüm araç ve araç modellerinin çatısına monte edilmeye uygun bir araba tavanı çadırı geliştirdi.

İsviçre’nin Renens kentinde yer alan Ecole cantonale d’art de Lausanne'de (ÉCAL) ürün tasarımı eğitimi alan Maluska, bu ürünü, küçük bir bütçe ile seyahat etmek veya uzak bölgelere gitmek isteyen maceraperest kişileri düşünerek tasarlamış.

Maluska, “Zamanımın çoğunu kayak ve sörf gibi sporları yaparak geçiriyorum. Dağda ilk olan veya sudaki ilk olmak her daim güzeldir. Bu yüzden de doğru yerde uyumak zorundayım” diyor.

Çatı katındaki çadır tasarımı, yelkenli teknelerde kullanılan malzemelerden ilham alınarak hazırlanmış. Çadır, su geçirmez yelken kumaşla kaplı iki hafif alüminyum çerçeveden üretilmiş. Bu kullanışlı çadır, açık olduğunda, 2 kişi için uyku alanı sağlamakta.

Bir merdiven, çadırın uyku yüzeyi altında bir kumaş cebinde saklı olarak monte edilmiş ve yapının her iki tarafına çekilebilip-kancalanabilmekte. Kapalı durumda olduğunda ise çadır aerodinamik bir biçim oluşturuyor ve bir çatı depolama alanı olarak kullanılabiliyor.

Çadır kumaşının kendisi bir yapısal eleman olarak işlev görürken, ip ile birleşimi, rahat bir zemin üzerinde uyunmasını sağlamakta.

Maluska, 1: 1 prototipini iki gece yolculuğunda - dağlarda test etmiş. Onun gezisi, uyku yüzeyinin konforunu ve çatının üzerindeki çadırın aerodinamiğini, ayrıca açılış mekanizmasını ve o zamanki yapının oranlarını test etmiş. Böylelikle, her yönüyle tatmin edici bir ürün geliştirdiğinden emin olmuş.

Kaynak : https://www.farklifarkli.com/arabamizin-tavaninda-uyumamizi-saglayan-kullanisli-ve-pratik-cadir/
38
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
3
2
1
1