Arabası Olanlar Dikkat: Çipli Sistem Zorunlu Hale Geliyor!

0
0
0
0
0
Arabası Olanlar Dikkat: Çipli Sistem Zorunlu Hale Geliyor!
Kaçak akaryakıt ve canlı bombalar başta olmak üzere terörle bağlantısı olan araçların belirlenmesini sağlamak için araçlarda çipli sistem zorunlu hale geliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın başlattığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de destek verdiği çalışma kapsamında, başta terör gibi farklı suçlardan aranan araçların ve kişilerin belirlenmesi için zorunlu çipli sistemi devreye girecek. 

Bu sisteme sahip olmayan ve herhangi bir suçtan aranan kişinin kullandığı araç benzin istasyonuna yanaştığında çipi olmadığı için yakıt alamayacak. Aranan aracın plakası sisteme girildiğinde ise en son hangi benzin istasyonundan yakıt aldıysa döküm halinde görülebilecek.

Sistemin en büyük avantajlarından bir tanesi, kaçak akaryakıtla mücadele edilmesine yardımcı olması. Maliye Bakanlığı’nın yeni yol haritasında, plaka üzerinden anlık olarak satışların takibi yapılabilecek. Plakayı otomatik olarak okuyacak pompalar, yakıtın satışı esnasında izlenebilecek. Bir zincirleme takip sisteminin olacağı bu sistemle önce araçların ne kadar yakıt aldığı hesaplanacak, sonra da benzin istasyonlarının satılan akaryakıt üzerinden beyan ettiği rakamlar kontrol edilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0