Aracın Bataryasının İki Kez Alev Aldığı Korkunç Tesla Kazası

64
17
11
9
6
ABD’nin Florida eyaletinde gerçekleşen bir kazada, son zamanların en tartışmalı üreticilerinden olan Tesla başroldeydi. Bu kez iki gencin öldüğü ve üçüncüsünün de yaralı olarak kurtulduğu anlarda, çarpışmadan sonra aracın bataryası bir değil, iki kez alev aldı.

Tesla’nın kazalardan dolayı başı epey derde girecek gibi görünüyor. Herkes firmanın otonom sürüş sistemi kaynaklı kazalarına odaklanmışken, bu kez çarpışmanın ardından alev alan bataryalar gündem yarattı. Üstelik alevler yüzünden iki genç canından olurken bir de yaralanma yaşandı. 

Kaza ile ilgili yayınlanan resmi raporlarda, Tesla Model S’in 8 Mayıs akşamı bir rezidansın duvarına çarptığı belirtiliyor. Çarpışmadan hemen önce aracın saatte 186 kilometre hızla gittiği söyleniyor. İlk çarpışmadan sonra hızını alamayan araç, arkasında bulunan ikinci bir duvara yeniden çarpıyor. Görgü tanıklarına göre bu çarpışmalardan sonra araç patlamalarla alev almaya başlıyor.

Olayın ardından itfaiyeciler bölgeye geliyorlar ve aracı, tam 300 galon köpüklü su ile söndürüyorlar. Çalışmalar sırasında aracın lityum iyon bataryasının bir kısmı çıkartılıyor. Araç kaza alanından kaldırılırken içinde kalan batarya tekrar alevleniyor ve ekipler tarafından hızla müdahale ediliyor. Uzmanlara göre ikinci alevlenmenin herhangi bir tetikleyici unsuru yoktu, batarya bilinmeyen bir nedenle ikinci kez alev aldı.

Tesla kazalarında bataryaların darbe alması sonucunda alevlenmeleri olayına ilk defa rastlanmıyor. Bir Tesla sözcüsü söz konusu ölümlü kaza ile ilgili açıklama yapmayı reddederken Tesla, geçtiğimiz günlerde araç sahiplerinin maksimum hız limiti düşürecek bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/26/17507254/tesla-crash-battery-fire-florida-ntsb
64
17
11
9
6
Emoji İle Tepki Ver
64
17
11
9
6