Alışveriş Merkezinde Aracınıza Park Yeri Bulabilmek İçin Bu Stratejiyi İzleyin

66
14
8
2
2
Eğer gittiğiniz alışveriş merkezlerinde park yeri bulmakta zorlanıyorsanız, bu haberimizi dikkatlice okumanızda fayda var. Ne alaka diyebilirsiniz; ancak Amerikalı araştırmacılar, hınca hınç dolu bir otoparkta aracınıza yer bulmak için uygulamanız gereken stratejileri masaya yatırdı.

Malum, ülkemizin taşı toprağı AVM oldu. Artık her iki adımda bir devasa büyüklükteki alışveriş merkezlerini görüyoruz. Fakat her gün binlerce kişiyi ağırlayan bu alışveriş mabetlerinin çok önemli bir sorunu var: Park yeri. 

Özellikle hafta sonu veya özel indirim günlerinde aracınızla AVM’ye gideceksiniz, park yeri bulmak için otoparkta dört dönmeyi göze almanız gerekiyor. Tam bu noktada ABD’li araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, park derdinizi ilelebet sona erdirebilir.

AVM otopark

Santa Fe Enstitüsü ve Boston Üniversitesi'ndeki bilim insanları, matematik bilimini temel alarak aracınızı kalabalık bir AVM otoparkında nereye park etmeniz gerektiğini araştırdı. İstatistiksel Mekanik Dergisi’nde yayınlanan araştırma, oldukça ilginç sonuçlar barındırıyor. 

Çalışmaya göre, park konusunda üç farklı sürücü tipi bulunuyor: Uysal, İyimser ve İhtiyatlı. ‘Uysal’, nerede olursa olsun ilk bulduğu park yerini kapanlara deniyor. Gittikleri alışveriş merkezinin girişine en yakın park yerini bulanlar ‘İyimser’ olurken, ilk boşluğu geçen; ancak daha sonra girişte bir park yeri bulanlara ise ‘İhtiyatlı’ deniyor. 

Araştırmacılara göre ‘İhtiyatlı’, yukarıdaki diğer iki stratejiye kıyasla çok daha etkili. Elbette, kalabalık bir otoparkta bir boşluk gördüğünüzde ortaya girmek ilk etapta size cazip gelebilir. Fakat araştırmacılar, büyük olasılıkla çok daha iyi yerde olan başka bir park yeri bulacağınızı söylüyor. Kısacası, arabanızı AVM’nin kapısından uzağa bırakıp metrelerce yürümek yerine, umudunuzu kaybetmeden otoparkta bir tur daha atmanız sizin yararınıza olacaktır. 

Kaynak : https://lifehacker.com/the-best-place-to-park-your-car-at-the-mall-according-1840117294
66
14
8
2
2
Emoji İle Tepki Ver
66
14
8
2
2