Araştırmacılar, Avustralya'nın 2050 Yılından Sonra Kışı Yaşamayacağını Açıkladı

44
5
3
3
2
Bilim insanları ve tasarımcılardan oluşan bir ekip, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek Avustralya'nın 2050 yılında nasıl görüneceğini gösteren bir araç ortaya koydu.

Avustralya'nın yaklaşık 30 yıl sonra nasıl gözükeceğini ortaya koyan ekibin çalışması, endişe verici bir durumu da gözler enine serdi. Araştırmacı Geoff Hinchliffe, bir basın bülteninde "30 yıllık bir süre içinde, bildiğimiz kış mevsimi olmayacak" diyor.

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nin (ANU) Sanat ve Tasarım Fakültesi ile ANU İklim Değişimi Enstitüsü’nde görev alan tasarımcılardan oluşan takım, projenin daha sağlıklı sonuçlar verebilmesi için Avustralya'nın Arazi Sahiplerine Yönelik Meteoroloji ve Bilimsel Bilgi Dairesi’nden aldıkları verileri kullanmaya karar vermiş.

Verileri derleme işleminden sonra aracı halka duyurmak için çalışan ekip, "Bunu yapmak için; bir kadran düzeni etrafında renk, şekil ve boyut kullanarak bütün bir yılın sıcaklık değerlerini tek karede göstermemiz gerekti. Bu durum, onu görsel yönden zengin ve ilgi çekici hale getirerek insanlara kendi şehirlerini gösterip, onları duygusal şekilde bağlayan bir yolla pek çok detay sunuyor." sözlerini kullanıyor.

Takım, aracı tasarlarken mevsimlerin olması gerektiği gibi standart bir kalıpta olmadığını fark etmiş. Hinchliffe, bu konuda şöyle konuşuyor: "Her mevsimin tarihsel olarak ortalama sıcaklıklarına baktık ve bunları yansıtılan veriler ile karşılaştırdık. Ardındansa her yerde, sürekli veya devam eden hiçbir kış mevsimi döneminin mevcut olmadığını bulduk."

Araştırmacılar, bu bulgular neticesinde Avustralyalıların gelecek 30 sene içerisinde kış mevsimini yaşayamayacaklarını; bunun yerine sene içindeki mevsimlerin ilkbahar, sonbahar ve "yeni yaz" olarak 3 bölümden oluşacağını öngörüyor. Ekibin geliştirdiği araca bu adresten ulaşabilirsiniz.

44
5
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
44
5
3
3
2