Araştırmalara Göre Telefonlarınızın Ekran Renklerini Değiştirerek Uykusuzlukla Mücadele Edebilirsiniz

15
6
4
4
0
Manchester Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazların ekran ayarları ile oynayarak, uyku sorunlarının üstesinden gelmek mümkün.

Çağımızın en yaygın sorunlarından birisi kuşkusuz ki uykusuzluk. Özellikle gelişen teknoloji ile beraber ekranları başında saatler geçirdiğimiz akıllı telefon ve bilgisayarlar düzenli uykunun en büyük düşmanı. Daha önceki araştırmalarda net olarak kanıtlandığı üzere, geceleri ekranlarımızda yoğun mavi ışığa maruz kalmak, uykuya dalmamızı engelleyen faktörlerin başında geliyor.

Bildiğiniz üzere cep telefonları ve bilgisayar gibi ekranlar temel olarak üç rengin skalası üzerinde konuşlanır. Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucu olarak mavi, kırmızı ve sarı renk tonlaması hakim olan ekranlarımızda, turkuaz rengin en önemli etken olduğu sonucuna vardı.

Araştırmaya göre bir mavi türevi olan turkuaz renkli ışığın yüksek miktarda kullanılması, uyumaması gereken insanların ilk tercihi olmalı. Turkuaz renk, yapısı sayesinde insan beynine sanki gündüzmüş izlenimi vererek, uykusu olan kişinin uykusunun açılmasına ve daha zinde hissetmesine olanak sağlayabiliyor. Daha iyi bir özetle turkuaz rengi kullanarak, beyninizi ve dolayısıyla melatonin hormonunu kandırabilirsiniz.

Bu bakış açısından yola çıkarak, uyuması gereken ve yine de yatmadan önce cep telefonu ile uğraşmak isteyen kullanıcılar için de bir çözüm mevcut. Ekran ayarlarınızdan turkuaz ve mavi rengi eleyerek uykuya dalmanıza dahi yardımcı olmanız mümkün.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/health/article-5869855/Changing-colours-given-mobiles-TVs-combat-daytime-sleepiness-study-finds.html
15
6
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
4
4
0