‘Çin Malı’ Bataryayı Patlatan Türk Tamircinin Videosu

1
0
0
0
0
Zonguldak’ta yaşayan 29 yaşındaki Cemil Malkoç, atölyesinde arızalı bir tableti tamir etmek isterken patlayan batarya sebebiyle az kalsın canından oluyordu.

Zonguldak’ta telefon ve tablet tamiri yapan bir atölyesi bulunan Cemil Malkoç, müşterisinin bıraktığı tableti tamir etmek isterken patlayan bataryası sebebiyle az kalsın canından olacaktı. Tamir etmek istediği sırada bataryanın alev alması üzerine tableti camdan aşağı atan Malkoç’un görüntüleri ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaklaşık 12 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen Malkoç, ilk kez bir patlama olayı yaşadığını belirtti. Başına bir şey gelmediği için çok şanslı olduğunu söyleyen Malkoç, tabletlerle şarj olduğu sırada kesinlikle oyun oynanmamasını önererek şu açıklamaları yaptı: “Bu tabletin bataryasında hafif bir şişlik vardı. Şarjda oyun oynamak, doğru olmayan şarj aleti kullanmayla ve sürekli şarja takmayla alakalı bataryalar sürekli bozuluyor. Ama tabii bozulması patlaması anlamına gelmiyor. Tablet devre kısmından patladı. Bana zarar vermedi. Ters yöne patladı. Bana doğru patlasaydı içinde asidi de var kömürü de var. Elektronik olarak içerisinde bir sürü devresi de var. Muhtemelen bizi yakacaktı. Çok şükür ki tablet bana ters yöne doğru patladı.

Olayın sıcağıyla beraber camdan dışarı attık. 12 senedir bu işi yapıyorum. Batarya patlaması ilk kez oldu. Bu şekilde patlamayı ben ilk kez yaşadım. Çocuklarımıza dikkat edelim. Kesinlikle şarjdayken tablet ile oyun oynamayalım. Soket ve batarya arızalarının büyük bir bölümü de o yüzden oluyor.” 

Söz konusu görüntülere ait videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0