Arka Koltukta Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Geliyor!

1
0
0
0
0
Arka Koltukta Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Geliyor!
İçişleri Bakanlığı, yaşanan kazalardaki yaralanma ve ölüm riskini minimum seviyeye indirmek amacıyla artık araçların arka koltuklarında oturan kişilere de emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği yeni genelgeye göre artık araçların arka koltuklarında oturanlara da emniyet kemerlerinin takılması zorunluluğu getirildi. Genelgeye göre aracın arkasında oturup emniyet kemeri takmayan kişilere 92 TL’lik trafik cezası kesilecek. 

Kısa süre içerisinde alınan tedbirler sonucu bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarının %9.8 oranında azaldığını belirten Bakanlık, 2020 yılına kadar geliştirecekleri yeni stratejilerle birlikte bu oranı %50’ye çekmek istediklerini ifade etti. 

Ticari taksiler dahil olmak üzere tüm koltuklarda oturan kişilerin emniyet kemerini takmasının zorunlu olduğu belirtilen genelgede özelliklere aracın hareket halinden önce şoförün emniyet kemerini takarak araçta bulunan diğer tüm yolculara örnek olması, eğer takılmadıysa da yolcuları uyarması gerektiği belirtildi.

Kemer takılmaması durumunda bu yıl için 92 TL’lik bir ceza, sürücülere ise 15 ceza puanı uygulanacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0