ARM, Orta Segment Telefonlar İçin Ürettiği Yeni Çiplerini Duyurdu

10
2
0
0
0
Akıllı telefon sektörünün önemli donanım üreticilerinden ARM, 4 yeni çipini duyurdu. Şirketin duyurduğu çipler daha çok giriş ve orta seviyedeki akıllı telefonlara ve akıllı ev sistemlerine odaklanıyor.

Akıllı telefon sektörü her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bu gelişmenin doğal bir sonucu olarak da akıllı telefon sektörü için üretilen çiplerde duyulan özellikler değişiklik gösteriyor. Hal böyle olunca da teknoloji üreticileri piyasaya sık sık yeni çipler sürüyorlar. Bu çiplerin kimisi yüksek donanımsal özelliklere sahipken kimi çipler ise daha düşük donanımsal özelliklere sahip oluyor. Şimdi ise ARM, uygun fiyatlı akıllı telefonlar için geliştirdiği 4 çip modelini duyurdu. 

ARM'nin yeni çipleri, uygun fiyatlı giriş veya orta seviye akıllı telefonlara daha iyi bir güç ve daha yüksek bir oyun performansı sunmaya odaklanıyor. Ayrıca bu ürünler, akıllı ev teknolojileri için de kullanılabiliyor. Dilerseniz şimdi, ARM'nin yeni çiplerinin isimlerine ve özelliklerinin ne olduğuna, tüketicilere neler sunabileceğine daha yakından bakalım.

ARM

ARM'nin yeni ürünleri "Ethos-N57", "Ethos-N37", "Mali-G57" ve "Mali-D37" olarak isimlendiriliyor. Şirketin Ethos-N57 ve Ethos-N37 olarak isimlendirilen bu çipleri akıllı telefonlara üstün yapay zeka yetenekleri kazandırıyor. Bu çipler ayrıca güç tasarrufunu maksimuma çıkartıyor ve hatta donanımlara ve yazılımlara pil tüketim sınırı koyabiliyor. Ayrıca Ethos çipler, daha az bant genişliğine sahip bağlantı sunuyor ve böylelikle pil tasarrufu sağlıyor.

Mali-G57 ve Mali-D37 ise şirketin yeni GPU'ları olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki Mali-G57, Vallhall mimarisine dayanıyor ve 4K ile 8K arasında çözünürlük sunabiliyor. Daha çok orta ve üst segmentteki akıllı telefonlara uygun olduğu anlaşılabiliyor. Ancak Mali-D37 tam olarak giriş seviyesi telefonlar için geliştirilmiş durumda. Mali-D37, 2K'ya kadar görüntü çözünürlüğü sunuyor ve akıcılığa odaklı olarak karşımıza çıkıyor.

ARM

Şirket, yeni çiplerinin ne zaman kullanılmaya başlayacağına dair bir açıklama yapmadı ancak çok da uzak olmayan bir gelecekte ARM'nin yeni çipleri, yeni akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacakmış gibi görünüyor. Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden olan ARM'nin yeni çipleriyle tüketicilere neler sunabileceğini ancak zaman gösterecek.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/10/23/arm-new-midrange-chips/
10
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
0
0
0