Artık Çin de Uzaylıları Araştıracak!

0
0
0
0
0
Geçtiğimiz yıl başlatılan SETI araştırmalarında olumlu yönde bir ilerleme kaydedilmişti. Şimdi daha çok veri elde etmek için ABDli araştırmacılar Çin'le çalışıp birlikte FAST teleskobunu kullanacaklar.

Geçtiğimiz yaz tamamlanan, Çin’in en hızlı ve en büyük teleskobu “Gök Gözü” veya popüler adıyla FAST, artık uzaylı araştırmalarına da katılacak. Berkley Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde Çinliler ile anlaşmaya vararak ortak bir çalışma grubu kurulacağını açıkladı. Uzayda hayat arayan en büyük Amerikan teleskobundan 500 metre yüksek ve 200 metre daha geniş olan FAST, Çin’i bu alanda lider yapabilir.

Rus milyarder Yuri Milner tarafından finanse edilen bu proje, çalışmalarına geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık bir bütçeyle başlamıştı. Yakın zamanda KIC 8462852 isimli yıldızın etrafında keşfedilen bir cisim, gelişmiş bir uzaylı medeniyetin varlığı hakkında sinyaller vermişti. "Tabby’s Star" ismiyle de bilinen yıldızın uzaklığı, 1.500 ışık yılı. Yale Üniversitesi araştırma görevlilerinden Tabetha Boyajiyan, Kickstarter üzerinden para toplayarak bu yıldızı ve etrafındaki cisimleri araştırmaya başlamıştı.

Ekim ayının sonunda keşfedilen cismi açıklamak için yeterli veri toplayamayan Green Bank Teleskobu yerine FAST’in kullanılması, yaşadığımız evren hakkında sarsıcı bilgiler elde etmemizi sağlayabilir. Çinli bir araştırmacıdan alınan bilgiye göre FAST, şu anda çok meşgul. Uzaylıların araştırılmaya başlanması zaman alacak olsa da bu konuda bir kararlılığın olduğu anlaşılıyor. 

Kaynak : https://sputniknews.com/science/201611011046943728-china-fast-radio-telescope/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0