Artık Çocuk Yaşlarda Görülen Kalp Krizinin Habercisi Olabilecek 7 Gizli İşaret

73
7
5
5
1
Kalp krizi, özellikle belli bir yaşın üstündeki herkesin korkulu rüyası diyebiliriz. Ancak birkaç farklı gizli işareti takip ederek vücudunuzun size neler söylemek istediğini anlayabilirsiniz.

Bilim insanları her ne kadar kalp krizinin ne zaman gerçekleşeceğini bilemeseler de buna sebep olacak küçük işaretler konusunda bizleri uyarabiliyorlar. Siz de aşağıda sıraladığımız 7 farklı işarete dikkat ederek en azından bir doktor muayenesi yaptırmayı düşünebilirsiniz.

1. Daimi Yorgunluk

Eğer siz de sebebini bilemediğiniz bir yorgunlukla boğuşuyorsanız, derhal en yakın sağlık kuruluşuna gidip bir EKG yaptırmanızda fayda var. Diğer belirtilerin hiçbiri görülmeyebilir ama kalp krizi geçirmeden önce bir süredir yorgun olmanız çok büyük olasılıktır.

2. Bel, Kol ve Göğüste Ağrı

Kalp krizinin en belirgin işaretlerinden biri vücudunuzun üst bölgesinde devamlı bir ağrı hissetmeniz. Nitekim kalp kaslarınıza yeterli oksijen gitmezse bu üst bölgenizde ağrıya sebep olur. Bu durumda acilen doktora görünmek şart.

3. Nefes Darlığı

Kalp krizi geçirmeden önce kadınlarda nefes darlığının sık görüldüğünü söyleyebiliriz. Özellikle sigara veya benzeri ciğerinizi yoracak zararlı maddeler kullanmıyorsanız, bu işaret sizler için çok daha ciddi ve önemli.

4. Mide Ekşimesi ve Sık Geğirme

Bir büyük pizza gömdükten sonra midenizin ekşimesi ve sık geğirmeniz normal ama bu bir süredir devam ediyorsa ciddi problemlere ve kalp krizine işaret ediyor olabilir.

5. Mide Ağrısı

Mide ağrısı eğer kronik bir hale geldiyse bu ciddi bir soruna işaret ediyor olmalı. Yine kadınlarda devamlılık arz eden mide ağrısı söz konusuysa acilen doktora başvurulmasında fayda var.

6. Boğaz, Ense ve Çenede Garip Bir His

Bunu tam olarak tanımlamak güç ama belirtilen bölgelerde daha önce hiç hissetmediğiniz enteresan bir rahatsızlık hissediyor olabilirsiniz. Kasılma, batma ve benzeri ancak tam olarak tanımlamayan bir his olacaktır.

7. Bir Şeylerin Yolunda Gitmediği Hissiyatı

Sizlere ilginç gelebilir ama bilim insanları, kalp krizi geçirmeden önce insanların kötü bir şeyler olacağına dair yoğun bir hissiyat beslediğini belirtiyorlar. Bu durumda kalbiniz krizin bekçisi olmuş olabilir. 'İçimde kötü bir his var' ruh haline girmek bile bir doktor kontrolü için yeterli.

Kaynak : https://www.rd.com/health/conditions/silent-signs-heart-attack/
73
7
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
73
7
5
5
1