Artık Süper Oyunlar İçin Aşırı Pahalı PC'ler Gerekli Değil!

80
16
16
6
5
Gün gittikçe gelişen bulut bilgisayar mimarisi, yakın gelecekte abartılı donanımları ve binlerce dolarlık donanımları gereksiz hale getirecek gibi...

Bilgisayarlar daha güçlü ve daha taşınabilir hale geldi, böylece dizüstü bilgisayarınızda bile bazı yoğun işlem gücüne sahip görevleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak internet, özellikle Japonya, Güney Kore, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da muazzam derecede hızlı hale geldi. Böylece sunuculara dış kaynak aktarılması kolaylaştı.

Telefonunuzdaki çoğu uygulama, verilerinizi depolamak ve işlemek için zaten bir sunucu bileşenine güveniyor. Facebook'ta bir video yayınladığınızda, video, sunucu üzerinde birden çok biçimde yeniden kodlanır; böylece diğer kullanıcılar videonuzu SD, HD vb. biçimlerinde aktarabilir. Kısa süre içerisinde bu yetenek, muazzam gereksinimlere sahip PC oyunları için de uygulanabilecek.

Lakin şunu belirtmemiz şart: Bu tür eylemler ancak ve ancak hızlı internetin bulunduğu bölgelerde mümkün olacak. İnternetimizin, özellikle son birkaç günde tartışmalı olduğu konumda bunu başarmak biraz zor. Paris'te yaşayan bilişim otoritesi Romain Dillet, ziyadesiyle şanslı. Zira evinde bile 800 MB/s seviyesine varan bir internet hızına sahip. Romain Dillet, kendi ifadesine göre “12 inçlik ortalama bir MacBook'ta bile oyunların bulut versiyonları için yeterli hıza ulaşabilir." Ortalama bir sistemle bile muhteşem oyunları, kaynak tüketmeksizin oynamak mümkün. Teknolojinin anahtarı ise “Bulut” mimarisi. 

Elde edebileceğiniz en ortalama cihazı dahi tercih etseniz, oyunlarda gerekli performansı elde edebileceksiniz. Buna ek olarak 4K video ve fotoğraf işleme uygulamaları, bilgisayarınızı standart koşullarda aşırı zorlayacak eylemler de gerçekleştirebileceksiniz

.  

Tabii ki yapımcı şirketler de elinden geleni yapmak zorunda ve erkesin kullanabileceği hizmetler geliştirmeliler. Örneğin Adobe, Photoshop, Premier Pro ve diğer uygulamaları sunucu temelli bilgisayarlar için uygun şekilde konumlandırabilir. 

Tekerleğin yeniden icat edilmesine benzer şekikde bazı büyük şirketler bu alanda yeniliğe kapı açıyor. Fransız kökenli Blade,  Shadow adlı bir bulut mimarisi üstünde  çalışıyor. Nvidia GTX 1070 ile sunucu sınıfı Intel Xeon işlemcileri ile donatılmış binlerce sanal makine, binlerce uygulama üzerinde çalışıyor. Bu donanım seviyesi, dünyadaki tüm oyunları oynamak ve üst düzey yazılımları kullanmak için fazlasıyla yeterli. Fransız şirketi söz konusu servisi aylık 33 dolardan kiralıyor. Eğer kayda değer bir internet performansına sahipseniz, ne oyunlarda ne de uygulamalarda tıkanma sorunu yaşanıyor. Bulut mimarisinin olanakları sınırsız gibi gözüküyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2017/04/30/your-next-computer-could-be-in-a-data-center/?ncid=rss
80
16
16
6
5
Emoji İle Tepki Ver
80
16
16
6
5