ASELSAN'ın Geliştirdiği Hedefleme Sistemi ASELPOD'un Yerlileştirme Süreci Hızlanıyor

51
3
1
1
0
Türkiye topraklarında üretilerek dünya çapında yoğun bir ilgiyle karşılaşan ASELPOD'un seri üretim süreci başladı. Türk Savunma Sanayii, hedefleme sisteminin yerlileştirme sürecini hızlandırmak istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kurulmuş olan ve yerli teknoloji adına yıllardır emek veren ASELSAN, ihracat anlamında büyük başarılar edinmiş olan hedefleme sistemi ASELPOD'u yerlileştirmeye devam ediyor.

ASELPOD, gece ve gündüz farketmeksizin tüm hava koşullarında hassas bir şekilde taarruz imkanı sunuyor. İçerisinde kızılötesi ve gündüz kamerası bulunan hedefleme sistemi, pilotların uzak mesafedeki hedefleri saptamasına ve güdümlü saldırılar gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

Teknik detaylarıyla da göz dolduran ASELPOD, 2016'dan bugüne dek yakaladığı ihracat başarısıyla da adından çokça söz ettirdi. 2016'dan 2019'a kadar olan siparişlerin ülkemize getirisi 80 milyon dolar oldu. ASELPOD'a olan ilgi dünya çapında artmaya başlayınca Türk Savunma Sanayii bünyesindeki firmalar ürünün yerlilik oranını artırmak için çalışmalara başladılar.

Türk Savunma Sanayii bünyesindeki ANOVA da ASELPOD'un çevre iklimlendirme teknolojileri üzerinde çalışıyor ve yoğun siparişlerin ardından seri üretime başladı. ASELPOD'un gelecekte ne duruma geleceği hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/aselsan-gelistirdi-sektor-yerlilestiriyor/1443834
51
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
51
3
1
1
0