ASELSAN'ın Yeni ''Oyuncağı'' TORK, Görücüye Çıktı!

3
1
0
0
0
Paris'te düzenlenen fuarda boy gösteren ASELSAN, ''geleceğin teknolojileri'' olarak adlandırılan yeni savunma sistemlerini ilk kez görücüye çıkardı.

Deniz sistemleri alanında üst düzey firmaya kafa tutmaya hazırlanan ASELSAN, Paris'te düzenlenen EURONAVAL 2016 fuarında gövde gösterisi yaptı.

400'den fazla firmanın katıldığı ve uluslararası seviyede en saygın fuarlardan biri olan EURONAVAL 2016 için ASELSAN, Torpidoya Karşı Torpido (TORK), Intersept Sonar Sistemi (ASIST) ve SONOBOY'u ilk kez görücüye çıkardı.

Yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olarak görülen TORK, dünyada sadece birkaç ülkenin üzerinde çalıştığı bir sistem olarak karşımıza çıkmakta. 2014 yılında TÜBİTAK'ın desteği ile geliştirilmeye başlanan ve kısa bir süre içerisinde ilk prototipi geliştirilen TORK, deniz tecrübelerine de başlamıştı.

Tamamen milli olarak geliştirilen TORK'un amacı;su üstü gemilerinin torpidolara karşı savunulması. Kendine özgün donanım ve yazılım sistemine sahip olan TORK, gemilerin denizde daha güvenli seyir yapmasını sağlayacak (tabi askeri ya da benzer şekilde önem taşıyan gemiler için).

TORK, su üstü gemilerine karşı atılacak olan akustik güdümlü, tel güdümlü, güdümsüz ve dümen suyuna güdümlü torpidoları imha edecek. Yani bir nevi TORK'a anti-torpido torpidosu da diyebiliriz.

Savunulan platforma yaklaşan torpido tehdidine hassas şekilde yaklaşarak tehditin mesafesini ve yönünü ölçen TORK, imha mesafesine geldiğinde patlayarak tehdidi yok ediyor veya görev yapamaz hale getiriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, geliştirilen yerli ürünlerin 2017'de seri üretime hazır olmasını planlamakta.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0