ASELSAN’ın Yeni Sistemi, Askerlerimizin Hayatını Kurtardı

133
7
6
2
1
ASELSAN tarafından geliştirilen ve M60T tanklarının modernizasyon işlemlerinde eklenen Tank Lazer Uyarı Sistemi, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında sahadaki askerlerimizin hayatını kurtardı.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki en önemli kuruluşlarından bir tanesi olan ASELSAN, yıllardır bu sektör üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda hem kendi teknolojilerini geliştiren hem de mevcut askeri araçları modernize eden ASELSAN'ın yaptığı çalışmalardan bir tanesi de M60T tankının modernizasyon işlemiydi. Şirket, bu modernizasyon sırasında "Tank Lazer Uyarı Sistemi" isimli bir sistemini tanklara entegre etmişti.

Şimdi ise ASELSAN'ın Tank Lazer Uyarı Sistemi, sahadaki mehmetçiklerimizin hayatını kurtardı. Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında çalışmalarını sürdüren askerlerimizin içerisinde bulunduğu bir tank, bu sistemin verdiği uyarı sayesinde düşman tehdidini algılayıp ani bir manevra yaptı. Tankın hemen yanında patlayan bomba, Tank Lazer Uyarı Sistemi'nin sadece ön kapağına hasar verdi.

M60T

ASELSAN tarafından geliştirilen Tank Lazer Uyarı Sistemi, tanklarda ve zırhlı kara araçlarında kullanılabiliyor. Sistem, aracın üzerine yönlendirilen lazer tehditlerini çok kısa bir süre içerisinde tespit ve teşhis edip karşı tedbir sistemlerini aktif edebiliyor. Yüksek hassasiyete sahip olan sistem, sahip olduğu sensörlerle lazer tehdidinin geliş açısını, kimlik bilgilerini ve tehdidin hangi sınıfa ait olduğunu saniyeler içerisinde belirleyebiliyor ve buna göre karşı önlem alıyor.

Eklendiği aracın etrafına 360 derecelik bir kalkan oluşturan Tank Lazer Uyarı Sistemi, 1 adet işlemci ve 4 adet de sensörden oluşuyor. Hata oranı çok düşük olan bu sistem aynı anda çoklu tehdit algılaması yapabiliyor, bu tehditleri aynı anda takip edebiliyor ve darbe parametrelerini kaydedebiliyor.

Tank Lazer Uyarı Sistemi

ASELSAN'ın Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile yaptığı anlaşmanın kapsamında Tank Lazer Uyarı Sistemi'nden başka teknolojik sistemler de bulunuyor. Bu sistemler; Pulat Aktif Koruma Sistemi, Yamgöz Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Sarp Uzaktan Kumandalı Stabilize Silah Sistemi ve Yardımcı Güç Ünitesi gibi isimlere sahip. ASELSAN'ın elinden çıkan bu sistemler, sahadaki mehmetçiklerimize büyük bir avantaj sağlıyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/aselsanin-sistemi-mehmetcigin-hayatini-kurtardi-41363579
133
7
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
133
7
6
2
1