Askeri Araçların Karanlıkta Sorunsuz Hareket Etmesini Sağlayan Termal Gece Görüş Sistemi

58
2
2
0
0
ASİSGUARD tarafından geliştirilen termal gece görüş sistemi sayesinde, TSK’nın bünyesinde bulunan dev zırhlı askeri araçlar operasyonlarda far açmadan ve fark edilmeden hareket edebiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesindeki zırhlı araçlarda bulunan termal gece görüş destek sistemi, zırhlı araçların hareket alanlarında far yakmadan ve fark edilmeden hareket edebilmesine olanak sağlıyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin aktardığı bilgiye göre, bu termal gece görüş sistemi 500’e yakın zırhlı araçta bulunuyor. Araçları adeta bir hayalete dönüştüren gece görüş sistemi ilk kez Barış Pınarı Harekatı kapsamında başarıyla görev yaptı. Yazgur elektro-optik ürün ailesinden olan termal gece görüş sistemini, yakın zamanda Songar isimli drone ve Salgur vurucu mikro drone gibi çözümler geliştiren ASİSGUARD üretiyor.

Sistemde 7 farklı kamera kullanılıyor

tsk termal gece görüş kamerası

Üretilen Yazgur Video Yönetim Sistemi, zırhlı araçlara yerleştirilerek araç içinden araç dışını izleme imkanı sunuyor. Askeri zırhlı kara araçları için özel olarak üretilen bu sistem, askeri personelin 360 derece çevresel farkındalığını sağlamak için kameralardan gelen görüntüleri gerçek zamanlı birleştiriyor ve kullanıcıların görüş kabiliyetini artırıyor. Bu sistem, 7 farklı kameradan yararlanıyor.

Gece görüş sistemi tamamen askeri standartlara uygun şekilde geliştirildi

asisguard yazgur termal gece görüş sistemi

Aracın gece far açmadan ilerlemesini sağlayan sistem ise aracın ön kısmına yerleştirilen VNIR (Video Near Infrared) isimli bir bileşen. Tamamen askeri standartlara uygun hâle getirilmiş durumda olan sistem, eksi 40 ile artı 85 derece arası sıcaklıkta faaliyet gösterebiliyor. CMOS tipi sensör kullanan VNIR kamera ile elde edilen görüntüler HD formatında sürücüye taşıyor.

Herhangi bir görüş sistemine sahip olmayan kara araçlarına da birkaç saat içinde kurulabilen sistem, yüksek performansının yanında uygun maliyetiyle dikkat çekiyor. Termal gece görüş sistemi özellikle askeri alanda önemli bir yenilik.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/baris-pinari-harekati/dev-askeri-zirhlilar-karanlikta-gorunmez-oluyor/1620003#
58
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
58
2
2
0
0