Beyin Orgazmı Yaşatan ASMR Videolarını İzlemek Akıl Sağlığına Olumlu Etki Ediyor

128
64
48
16
16
Beyin Orgazmı Yaşatan ASMR Videolarını İzlemek Akıl Sağlığına Olumlu Etki Ediyor
Sevmeyenin adeta nefret ettiği, sevenlerinin ise hayatlarının en vazgeçilmez bağımlılıkları haline gelen ASMR videolarının akıl sağlığına çok olumlu etkileri olduğu ispatlandı.

Açılımı Automonous Sensory Meridian Response olan ASMR videolarının beyinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre 'beyin orgazmı' olarak da adlandırılan bu tip videoların özellikle uyku problemine iyi geldiğini biliyorduk.

Gerçi bu çok tartışmaya açık bir konu; nitekim uyumadan önce yapmaya alıştığınız şey ne olursa olsun, onu hayatınızdan çıkarınca uykusuzluk baş gösterebiliyor. Buna rağmen ASMR videolarının rahatlama ve sakinleşme hissiyatı yaratan nöronları tetiklediği ortaya çıktı. Özellikle videoda izlediğiniz ASMR türünü daha önce kendiniz deneyimlediyseniz, etkisinin daha da arttığı belirtilmiş.

Bilim bu tür videoların mental sağlığa olumlu etkileri olduğunu kabul etmiş durumda. Burada çözüme ulaşması gereken tek soru sizin bu tip videolardan hoşlanıp hoşlanmadığınız. Kendinizi sevmek için zorlamak isterseniz de 2 farklı örneği sizler için paylaştık.

ASMR Nedir?

ASMR'nin net bir Türkçe karşılığı bulunmuyor. Buna rağmen 'yetişkin masalı' diye çokça adlandırılıyor. Paket açılımı, fısıldayarak konuşmak veya mikrofona kibrit sürtmek gibi onlarca farklı çeşidi mevcut. Burada en önemli unsur şu: Kayıtların sağlam mikrofonlarla ve sessiz bir ortamda çekilmesi gerekiyor. Türkiye'de de son yıllarda büyük bir trend halini alan ASMR videoları her yeni gün daha da çoğalıyor.

Kaynak : http://www.iflscience.com/health-and-medicine/giving-yourself-a-head-orgasm-with-youtube-videos-is-actually-good-for-you/
128
64
48
16
16
Emoji İle Tepki Ver
128
64
48
16
16