Fiyatıyla Ocak Söndüren Aston Martin İmzalı İlk Motosiklet: 'AMB 001'

24
16
3
2
1
Aston Martin'in Brough Superior'la ortak olarak geliştirdiği motosiklet gün yüzüne çıktı. 180 beygir gücündeki "AMB 001" sadece 100 adet üretilecek ve ilk teslimat, önümüzdeki yılın sonunda yapılacak.

Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden bir tanesi Aston Martin. Şirket, daha çok süper spor otomobillerle karşımıza çıkıyor ancak bu kez durum, biraz daha farklı. Aston Martin'in Brough Superior'la iş birliğinin sonucu olan "AMB 001" isimli motosiklet şimdi gün yüzüne çıktı. Aston Martin'in ilk motosikleti, şirketin motosikletler konusunda da en az otomobil sektöründeki kadar iyi olduğunu gözler önüne seriyor.

Aslına bakacak olursak Aston Martin'in ilk motosikleti, şirketin popüler araç modellerinden esinlenilerek geliştirilmiş. Tasarım, tamamen Aston Martin mühendislerinin elinden çıkmış. AMB 001'in tasarımı incelendiğinde Aston Martin'in DB, Valkyrie ve Vantage gibi modellerinden izler çok açık bir şekilde görülebiliyor. Dilerseniz şimdi, bu motosikletin genel tasarımını inceleyelim.

AMB 001

Fazlasıyla şık ve modern bir tasarıma sahip olan AMB 001, karbon fiber yapıda bir kaportaya sahip. Motosikletin genel yapısındaki her detay, bu motosikletin ciddi anlamda güçlü olduğunu gözler önüne seriyor. Aslına bakacak olursak bu güçlü yapı, bu motosikletin gerçekten de güçlü olduğunu ortaya koyuyor çünkü AMB 001, 180 beygir gücünde. 

AMB 001'in 180 beygirlik gücü, motosikletin sahip olduğu turboşarjlı "V-twin" motordan karşılanıyor. Ayrıca bu motorun her iki şirket için de çok büyük bir önemi var. Bunun nedeni ise bugüne dek ne Aston Martin ne de Brough Superior'ın turboşarjlı motor üzerinde çalışmamış olması. 

AMB 001

Aston Martin ve Brough Superior ortaklığında geliştirilen bu canavar, sadece 100 adet üretilecek. Üretilecek olan ilk motosikletin teslimatı ise önümüzdeki yılın sonunda yapılacak. Bu özel motosikletinin fiyatının ise 120 bin dolar (yaklaşık 700 bin TL + vergiler) olması bekleniyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/aston-martin-motorbike-is-a-thing-of-beauty
24
16
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
16
3
2
1