Astronot Alexander Gerst: İnsan Uzaya Çıktığında Canı Birden Sebze Çekiyor

19
2
1
1
0
Uzayda değişen yemek zevkleriyle alakalı açıklamalarda bulunan Alman Astronot Alexander Gerst, insanın uzaya gittiğinde canının bir anda sebze çekmeye başladığını ifade etti.

'Horizons' (Ufuklar) adlı misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Alman Astronot Alexander Gerst, uzayda değişen yemek zevklerini anlattı. Gerst, Berlin'den bir grup çocukla yaptığı canlı bağlantı esnasında "İnsan uzaya çıktığında canı bir anda sebze çekiyor" dedi. Alman astronot en çok özlediği yemeğin ise ıspanak ve brokoli gibi yeşil sebzeler olduğunu kaydetti.

20 dakika süren soru-cevap maratonu esnasında Gerst, teknik sınırlar söz konusu olmasa en büyük hayalinin ne olacağı sorusuna ise "Sanırım her yere uçabileceğim bir uzay gemisi inşa ederdim" cevabını verdi. 

Ay'ı, Mars'ı, Venüs'ü ya da Jüpiter'i yakından görmeyi arzuladığını söyleyen astronot, bunun düşüncesinin dahi tüylerini diken diken etmeye yettiğini ifade etti.

Berlin Teknik Üniversitesi amfisinden yapılan ve yüzlerce çocuk katıldığı görüşme sırasında Alexander Gerst, Almanya'dan 8.000 çocuğun gelecekle alakalı dileklerinin yer aldığı bir zaman kapsülünü de mühürledi. Gerst'in Dünya'ya geri getireceği ve 50 yıl sonra açılacağı zaman kapsülü, Almanya'nın Bonn şehrindeki tarih müzesi Haus der Geschichte'de muhafaza edilecek.

Gerst, kapsüle kendi dileklerini de eklediğini fakat dileklerini şimdi açıklamayacağını, 2068 yılında kapsülü açacaklara sürpriz olmasını istediğini belirtti.

Alman astronot Alexander Gerst, 2. uzun süreli misyonu için 8 Temmuz'da Uluslararası Uzay İstasyonu'a gitmişti. Takma ismi 'Astro-Alex' olan sevilen astronot, Ekim ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun komutasını devralacak. Bu görevi üstlenen ilk Alman astronot olarak tarihe geçecek olan Gerst, Aralık ayına dek istasyonda kalacak.

Kaynak : https://www.dw.com/tr/alman-astronot-uzayda-insan%C4%B1n-can%C4%B1-sebze-%C3%A7ekiyor/a-45355526?maca=tur-rss-tur-society-3316-xml-mrss
19
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
1
1
0