Astronot Scott Kelly, Uzayda Gördüğü En ‘Garip’ Şeyin Ne Olduğunu Anlattı

67
33
13
13
11
Günümüzün en tanınan astronotlarından birisi olan Scott Kelly, aynı zamanda bir astronom ve uçuş mühendisi. Kendisi Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) görev süresi rekorunu elinde bulunduran kişi. Bu muhteşem uzay gönüllüsü, kendi tecrübelerinden yola çıkarak uzayda gördüğü en garip şeyi anlattı.

Astronomi alanının tanınan ve emekli olan simaları, kariyerlerinin ardından uzay konusunda diğer insanları bilgilendirmek için önemli mesailer harcıyorlar. Reddit üzerinde düzenlenen Ask Me Anything etkinliğine katılan astronot Scott Kelly, belki de çoğumuzun asıl beklentisini karşılamayacak açıklamalarda bulundu. 

Dünya’nın çevresini günde 12 kere dolaşan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev süresiyle rekor kıran Scott Kelly, 1 yıl boyunca uzayda yaşamıştı. Bu görevinin ardından genlerinin değiştiğine dair haberler çıkan Kelly, Dünya üzerindeki ikiz kardeşiyle yapılan kıyaslamalarla bilime kaynaklık etti. Kelly’nin genetiğinin değişmediği sonradan anlaşılmış, NASA’nın sebep olduğu yanlış anlaşılma da giderilmişti.

Uzayda gördüğü en ürpertici ve garip şeyin ne olduğuna yönelik bir soruya, “İçinde idrar sıvısı ve asit karışımı olan bir su torbasıydı” yanıtını veren Kelly, açıklamasına “Bu su balonu, tuvaletlerimizin tıkanmasını engelliyordu” şeklinde devam etti.

Kelly’nin verdiği eğlenceli röportajı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 

67
33
13
13
11
Emoji İle Tepki Ver
67
33
13
13
11