Astronotların Kalbi Uzayın Derinliklerine Dayanmıyor!

0
0
0
0
0
Yeni yapılan bir araştırma, uzaya yolculuk eden astronotların kalp rahatsızlığı riskinin arttığını ortaya koydu.

Uzay yolculukları beklenmedik bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Apollo astronotları üzerinde yapılan bilimsel bir çalışma, bu misyonda çalışan uzay insanlarının kalp rahatsızlıklarına yakalanma sıklıklarının arttığını gösterdi.

1961 - 1972 yılları arasında devam eden Apollo Görevi’nde birçok astronot yer aldı. Bu kişilerden büyük bir bölümü alışılmadık oranlarla kalp hastalıklarından dolayı yaşamını yitirdi. Göreve katılanların kardiyovasküler kondisyonlarının yüzde 43 oranında düştüğü belirtiliyor.

Tabii ki elde edilen bu sonuç sadece çok az sayıda insanı kapsıyor ve araştırmayı yapan bilim insanları bu veriler ile kesin yargılarda bulunmanın zor olduğunun farkında. Çalışmanın amacı uzayda astronotların sağlığına etki eden ya da edebilecek faktörün ne olduğunu bulmak. Uzayın derinliklerinde radyasyon artışı olduğu yönündeki endişeler bulunuyor ancak bu araştırmanın sonuçlarına doğrudan etki eden bir faktörü olup olmadığı net değil. Bu sonuçlar uzaya insan göndermenin yanlış olduğunu ortaya çıkarmıyor ancak sonraki seyahatlerde, sağlık açısından riskleri tespit edip güvenli yolculuk ortamlarının oluşturulmasına temel teşkil edebilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0