Asus'un Yeni Harikası ZenBook 3 ile Tanışın

0
0
0
0
0
Dünyanın en prestijli dizüstü bilgisayarını hiç beklemeyeceğiniz bir performans ile ürettiğini dile getiren ürünü inceleyelim.

7. Nesil Intel işlemcilerden bahsettiğim yazımda size “mobile computing” kavramından bahsetmiştim. Firmalar da yavaş yavaş yeni çağa ayak uyduruyor olacak ki, Asus da bundan geri kalmamış. Yeni duyurduğu ZenBook 3 ile bugüne kadar gördüğüm ultrabooklar arasında en performanslı ve en karizmatik tasarıma sahip cihaz diyebilirim.

Tasarım ve Sağlamlık

Tasarımıyla önplana çıkardıkları ürünün modellemesini sanatçılık olarak adlandıran firma bu konuda baya iddialılar. Öyle de olmalılar. Bugüne kadarki en ince menteşeye sahip cihazın kalınlığı 11.9mm ve yüksekliği 3mm. Klavyeyi oturtmak için köşelerden 2.1mm pay bırakmışlar, bu köşelere de Harman Kardon marka 4 adet speaker yerleştirmişler. Metal gövdeye sahip ürüne altın rengi çizgiler ile asil bi hava katmışlar. Altın rengi Asus logosu ve klavyenin backlightında da yine altın rengi kullanmışlar. Bu da cihazın o asil ve karizmatik havasını biraz daha estetik bir hale getirmiş.

Üç ayrı renkten oluşan ürünün her tasarımı da ilgi çekici. iPhone’dan aşina olduğumuz Rose Gold, firmanın önplana çıkardığı Royal Blue ve sadeliği sevenler için Quartz Grey renkleri mevcut.

Ürünün ince ve hafif olmasını göz önünde bulundurarak sınıfındaki cihazlardan %50 daha sağlam olduğunu söylüyorlar.

Görsel şölen

11.9 mm kalınlık, 910 gr ağırlık ve ekranda kullanılan 0.4mm Corning Gorilla Glass 4 ekranda Corning Gorilla Glass kullanmalarının en büyük avantajı ürünün daha hafif, daha ince ve daha sağlam olması. 12.5” Corning Gorilla Glass 4 ekran ile Full HD görüntünün kalitesini 178 derecelik görüş açısı ve 7.6mm lik ince çerçevede yaşatabilecek olan ZenBook, genel olarak şıklığı ile de dikkat çekiyor.

Asus Tru2life Video teknolojisi ile sınıfındaki ekranlardan %200 daha kaliteli bir görüntüye sahip. Geniş ekrana sahip bu ürün %72 NTSC renk gamı, 1000:1 kontrast ve Tru2life yazılımı ile %200 daha keskin görüntü deneyimi sunuyor.

Tabi her şey tasarımla görüntü kalitesiyle sınırlı değil. Performans kısmı da göz dolduruyor.

Beklenmedik şekilde güçlü

7. Nesil Intel i7 işlemci ile 3.1GHz’e güce ulaşabiliyor. 1TB PCIe Gen 3 SSD desteği ile standart Sata SSD’lerden 3 kat daha hızlı. 16GB 2133MHz RAM desteğine sahip. USB-C portu ile üzerinde USB-C 3.1, USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45 LAN, 3-in-1 SD Card Reader girişleri olan bi alet üzerinden portları kullanabiliyorsunuz. Normalde Ultrabooklar i/o özürlü olurken bu üründe o eksiklik giderilmiş.

Buz gibi!

Hızlı ve ince cihazların en büyük problemi ısınmadır. Genel olarak notebookların ısınma problemi vardır ama ince cihazlarda bu daha kroniktir. Bunu önlemek isteyen firma, 0.3mm kalınlığında likit kristal ham maddesi olan polimer malzeme bir fan üretmiş. Bunu da 0.1mm kalınlığında bakır boruyla desteklemiş. Bu sayede cihaz yük altında bile soğutmayı iyi bir şekilde yapabiliyor.

Hızlı Şarj

40Wh gücünde bataryası olan cihaz, 9 saate kadar açık kalabilirken, 49 dakikada %60 şarja ulaşabiliyor, standart cihazlara kıyasla 3 kat daha fazla batarya ömrüne sahip. Umarım hızlı şarj teknolojisi yüzünden cihaz elimizde patlamaz..

Her an her yerde

Hemen hemen her yer Wireless ağı oldu. Elimize cihazı alıp bi yere çalışmaya gitsek Wireless ağını kullanıyoruz. ZenBook 3’ün Bluetooth 4.1 ve 802.11ac dual band WiFi teknolojisi ile 867Mbps hıza kadar çıkabiliyorsunuz.

Klavye ve Parmak Okuyucu Sensör

Arkadan aydınlatmalı klavyesinde tuşlar birbirine sıkışık bir şekilde değil, desktoplarda olduğu gibi birbiri ile bir miktar uzaklık baz alınarak yerleştirilmiş. Üstelik önceki jenerasyondan %28 daha ince bir klavyesi var. Parmak okuyucu sensörü sayesinde Windows Hello uyumuna sahip.

Audio Pod

Bluetooth bağlantılı Audio Podlar sayesinde hatrı sayılır mesafeden yüksek kalitede ses alabilirsiniz. 4 speaker bulunan, 5.1 virtual surround ürün aynı zamanda 360 derece ses teknolojisine de sahip.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0