Asus, Dokunmatik Yüzeyin İkinci Ekran Olduğu Amiral Gemisi ZenBook Pro’yu Tanıttı!

33
5
3
0
0
Dizüstü bilgisayar rekabetine yeni bir soluk getiren dokunmatik fare alanlarının ekrana dönüştürülmesi atağı, Asus tarafından çok farklı yorumlandı. Intel’in 8. nesil işlemcisine sahip yeni ZenBook Pro, iPhone 8 büyüklüğünde bir ekrana dönüşebilen “touchpad” ile geliyor.

Geçtiğimiz aylarda Razer, akıllı oyun telefonu Razer Phone’u tanıttığında oyunculara farklı bir ekosistem de sunmuştu. Firmanın ürettiği bir dizüstü oyun bilgisayarı olan Project Linda’nın dokunmatik yüzeyini sökebiliyor ve yerine Razer Phone’u takabiliyorduk. Böylece telefonumuz bilgisayarda ikincil bir ekran olurken, aynı zamanda fare yüzeyi olarak da kullanılabiliyordu. 

Asus ise yeni ZenBook Pro modeliyle doğrudan Razer’a bir misilleme başlattı. Böylece dizüstü modellerindeki fare yüzeyini ekrana dönüştürme furyası da başlamış oldu. Şirketin ScreenPad adını verdiği bu özellik, klavyeden F6 tuşuna basılınca aktif oluyor. Dokunmatik alan bir anda 5.5 inçlik 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde bir ekrana dönüşüyor.  

Başka bir açıdan bakıldığında bu ekranın MacBook Pro’ların klavyeleri üzerindeki dokunmatik çubukla aynı işlevleri görüyor. Nitekim formu ve kullanılabilirliği çok farklı boyutta. Asus tarafından yazılan müzik çalar, hesap makinesi, numpad gibi özellikleri destekleyen ekran, Word ve PowerPoint gibi uygulamaları da çalıştıran Microsoft Offiice desteği ile hayata geçiyor. Chrome’da dolaşırken bu ekranı, bir YouTube ekranına dönüştürebiliyorsunuz. 

Gelelim donanım kısmına. Asus, Intel’in oyun bilgisayarları için özel olarak ürettiği Intel i9 işlemcilerini bu bilgisayarda kullanıma sunuyor. Ayırca geleneksel i5 ve i7 modelleri de satışa çıkıyor. Grafik tarafında ise ZenBook Pro, en üst düzey seçenek olarak, Nvidia GeForce 1050Ti’a kadar yükseltilebiliyor.

Asus ZenBook Pro Teknik Özellikleri:

  • Intel 8. Nesil i5, i7 ve i9 seçenekleri
  • 15,6 inçlik dokunmatik ana ekran (1920 x 1080 FHD ve 3840 x 2160 UHD seçenekleri)
  • 5.5 inç FHD ScreenPad
  • Nvidia GeForce 1050Ti, 1050 GTX seçenekleri
  • 16GB'a kadar arttırılabilir DDR4 RAM
  • 1 TB'a kadar SSD depolama alanı
  • 1,88 kg ağırlık
  • Deep Dive Blue ve Rose Gold Trim renk seçenekleri

Asus ZenBook Pro’nun fiyatı henüz firma tarafından net bir şekilde açıklanmadı. Ayrıca 14 inçlik daha düşük sistem özelliklerine sahip ikincil bir ZenBook modeli de var. Firma yakında her iki bilgisayarın fiyatlarını açıklayacaktır, detaylar için takipte kalın :)

Kaynak : https://www.cnet.com/products/asus-zenbook-pro-2018/preview/
33
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
5
3
0
0