ASUS ZenFone 6, DxoMark'ta Daha İyi Skorlarla Tekrar Test Edildi

16
5
4
2
2
ASUS ZenFone 6 birkaç aydır piyasada. DxOMark'a zaten iyi puanlarla ulaştı. Akıllı telefon, skorlardaki değişiklikle tekrar test edildi.

ASUS'un akıllı telefonu daha önce "Sıradanlığa Karşı" olarak tanımlanmıştı ancak bugün yeni premium amiral gemileri arasında bir etki yarattığını söyleyemiyoruz. Telefonu dikkate değer kılan şey, serbest açılı çekime izin veren hareketli kamera tasarımı. Bu, yüksek kameraların hem normal hem de selfie fotoğrafları için kullanılabileceği anlamına geliyor.

İncelemek istersek, ASUS ZenFone 6'nın kamera özellikleri: 48MP Sony IMX586 Quad-Bayer 1/2 inç sensör (26 mm'ye eşdeğer f/1,8 diyafram) ve 13 MP ultra geniş açılı  sensörden (11 mm'ye eşdeğer f/2,4 açıklıklı mercek) oluşan hareketli çift kamera, PDAF ve lazer otomatik odaklama, Çift LED flaş, 4K kayıt ve Gyro-EIS video dengeleme. Neden tekrar test edildiğini merak ediyorsanız bunun sebebi ultra geniş kamerayla test ediliyor olması.

Yeni skoru 104

ASUS ZenFone 6, doğru ve hızlı otomatik netleme, tüm aydınlatma koşullarında iyi kontrol edilen parazit, çoğu durumda hoş renk sunumu ve doğru pozlamanın yanı sıra flaşlı gece portrelerinde beyaz dengesi sunuyor. Video kaydı da hızlı ve doğru otomatik netleme, parlak ışıkta etkili stabilizasyon, iç ve dış aydınlatma altında canlı renkler ve her koşulda iyi ayrıntı gösterme açısından iyi görünüyor.

Telefon, her koşulda (fotoğraf ve video) pozlama dengesizliği ve çoğu durumda çok ince detayların kaybı nedeniyle mükemmel değil. Ultra geniş kamerayı kullanırken, düşük kaliteli detaylar bulunabiliyor. Ayrıca, orta ve uzun menzilli zoom çekimlerinde düşük kaliteli detaylar ortaya çıkabiliyor. Düşük ışıkta görülebilen parazit, bazı durumlarda beyaz dengesi renk atmaları da sıklıkla mevcut.

Selfie kamerasına gelince Asus ZenFone 6, 98 puan aldı.

Özçekimler için aynı kamera sistemini kullanan telefon, yüzlerde iyi ayrıntı ve etkili gürültü azaltma, tüm çekim mesafelerinde doğru ve tekrarlanabilir otomatik odaklama, hoş ten rengi tonlarında beyaz dengesi gösteriyor. Çoğu durumda, bokeh modunda doğru derinlik kestirimine sahip ve yüzlere doğru odaklanıyor. Videolarda da doğru yüz pozlaması, iyi dengeleme, parlak ışık / iç mekan koşullarında yüzlerde düşük parazit ve iyi ayrıntı sunuyor.

Kaynak : https://androidcommunity.com/asus-zenfone-6-retested-on-dxomark-with-better-scores-20191004/
16
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
5
4
2
2