Dünya Devi Operatör, Aldatıcı Tarifeleri Nedeniyle 60 Milyon Dolar Ceza Aldı

13
6
3
3
2
Federal Ticaret Komisyonu (FTC), AT&T ile anlaşmasının ayrıntılarını açıkladı. FTC, AT&T’nin yanıltıcı sınırsız veri vaatlerinden etkilenen mevcut ve eski abonelere 60 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

AT&T ve FTC, ağustos ayında anlaşmıştı ancak anlaşmanın detayları bugün açıklandı. FTC, 2014 yılında AT&T'ye aldatıcı sınırsız internet iddiaları nedeniyle soruşturma açmıştı. İddialara göre şirket, belirli bir miktar veri kullanımından sonra hız düşümü konusunda müşterileri bilgilendirmemişti.

FTC’nin Tüketici Koruma Bürosu Müdürü Andrew Smith, “AT&T, sınırsız veri sözü verdi ve bu sözü yerine getirmedi. Açık gibi görünse de internet sağlayıcılarının insanlara vadedilen veri hızı veya miktarıyla ilgili herhangi bir kısıtlama hakkında bilgi vermeleri gerektiğini söylemek gerekir. AT&T internet sitesi bir veri planını sınırsız olarak tanıtırsa ancak tüketiciler belirli bir veri sınırına ulaştıktan sonra hızlarının yavaşladığını söylüyorsa bu kısıtlamalar, belirgin ve açık bir şekilde bildirmelidir” ifadelerini kullandı.

AT&T, iddiaların temelsiz olduğunu savundu:

AT&T

AT&T, sadece az sayıda müşterinin bu olaydan etkilendiğini ve bu kullanıcılara kısa mesaj yoluyla bilgi verildiğini savundu. Şirket, FTC'yi temelsiz iddialar üretmekle suçladı.

Bugün FTC’den yapılan açıklamada, AT&T’nin sınırsız veri talebinden etkilenen mevcut ve eski müşterilere kısmi para iadesi sağlayacak bir fona 60 milyon dolar yatıracağı açıklandı. Bu karar, başlangıçta 2011'den önce sınırsız planlara kaydolmuş ancak bir süre sonra veri erişimi engellenmiş olan müşterileri içeriyor.

FTC; mevcut AT&T müşterilerinin fatura kredisi, eski müşterilerinse çek alacağını söyledi:

AT&T

Anlaşma kapsamında AT&T tarafından ödenen 60 milyon dolar, şirketin 2011'den önce sınırsız planları için imza atmış ancak AT&T tarafından kısıtlanan mevcut ve eski müşterilere kısmi geri ödeme sağlamak için kullanacağı bir fona yatırılacak.

Etkilenen tüketicilerin geri ödemeler için talepte bulunmaları gerekmeyecek. Mevcut AT&T müşterilerinin hesaplarına otomatik olarak kredi gönderilirken eski müşteriler, geri ödeme tutarını çek olarak alacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/5/20949850/att-fine-unlimited-data-plan-fake-throttling
13
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
13
6
3
3
2