Atatürk Havalimanı'nda Tarihi Gece: THY, Son Seferini Yaptı

181
85
29
13
4
İstanbul Atatürk Havalimanı, son yolcularını bu sabah THY ile Singapur'a uğurladı.

Türk Hava Yolları'nın tarihi taşınma olarak adlandırdığı "Büyük Göç" devam ediyor. Bu sabah saat 2.40 itibariyle kapanan Atatürk Havalimanı'nda ne var ne yok İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. 2.40'ta durdurduğu ticari uçuşlarına 14.00'de Ankara'ya yapılacak olan ilk uçuşla tekrar başlayacak olan THY'nin İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi toplamda 45 saat sürecek.

Atatürk Havalimanı'nın son tarifeli seferini Türk Hava Yolları gerçekleştirdi. TK54 sefer sayılı "TC-JJY" kuyruk tescilli Boeing 777-3F2(ER) uçağı 319 yolcusuyla Singapur'a doğru saat 2.40'ta yola çıktı. Atatürk Havalimanı'nın yer hizmetlerini sağlayan Turkish Ground Services (TGS) çalışanları ise, bu durumu birbirlerini tebrik edip alkışlayarak kutladılar.

THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'nın son seferinde bulunacak olan yolculara özel bir bilet dağıttıktan sonra, çalışanlarla ve eşi Tuğçe Satman Aycı ile beraber fotoğraf çektirdi. Var olduğu süre içerisindeki en büyük yükselişini 86 yıl boyunca burada gerçekleştiren THY, böylelikle Atatürk Havalimanı'na elveda dedi ve daha nice başarılara ulaşmak üzere İstanbul Havalimanı'na geçiş yaptı.

National Geographic ise gerçekleştirilen taşınmayı "Dünya Sivil Havacılık Tarihi'nin En Büyük Taşınma Operasyonu" adı altında belgesel olarak ve THY iş birliğiyle çekiyor. Belgeselin yayınlandıktan sonra büyük bir ilgiyle karşılanması da bekleniyor.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/thy-ataturk-havalimanindan-son-tarifeli-seferini-yapti/1443739
181
85
29
13
4
Emoji İle Tepki Ver
181
85
29
13
4