Audi’nin Tasarımıyla İlginçlikte Zirve Yaptığı ’Drone’lu Araba Konsepti

19
4
3
1
1
Audi’nin elektrikli arazi otomobili, tepe ışığı olarak drone kullanıyor. Yeni konsept araç Frankfurt’ta ortaya çıktı.

Audi genel olarak arazi maceraları ile bağdaştırılan bir otomobil firması değil. Yine de bu durum Alman devini bir konsept arazi aracı tasarlamaktan alıkoymadı. 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı için bir konsept tasarlayan firma, The Audi AI:Trail adlı tamamen elektrikli arazi aracını yeni maceralar için üretti. 

Konsept otomobillerin tamamı gibi bu aracın da hiçbir zaman seri üretime girmeme, piyasaya çıkmama ihtimali bulunuyor. Ancak Audi’nin çatı şirketi olan Volkswagen, daha önce bir elektrikli Buggy konsepti ürettiği için konuyu tamamen kapatmak da yanlış olacaktır.

audi ai:trail

AI:Trail, Audi’nin konsept araçları arasında dördüncüsü oldu. Firma daha önce AI:Con, AI:Me ve AI:Race konseptlerini tanıtmıştı. Araç tam olarak “fikirleri duvara attık, yapışanı aldık” sistemiyle yapıldı. 22 inçlik dev tekerlekler, 400-500 kilometre mesafeye ulaşan menzil ve kıvrımlı rüzgarlıklar gibi özelliklere sahiptir. Arka koltukları hamak tipi olan bu araç gerçekten de dikkat çekici özelliklere sahip. Ayrıca araç Level 4 otonom özelliklere sahip. Yani bu araç, tanımlanmış bir coğrafi bölgede kendi kendine yolculuk yapabiliyor.  

Aracın 320 kilowatt gücü ve 1000 Newton-metre çekiş kabiliyetine sahip. Dağda taşta aracın kendi kendine gitmesine güvenmek insanlara çok cazip gelmeyebilir. Audi de bu durumun farkında ve otonom sürüşün daha ziyade sürüş deneyimini geliştireceğini söyledi. Arazi bilgisi aracın kendini araziye uygun olacak şekilde düzenleyebilmesini sağlıyor. 

Audi’nin “Audi Light Pathfinders” adlı ışıkları uçabiliyor ve etrafını aydınlatabiliyor. Kullanışlı mı? Tartışmaya açık. Havalı mı? Kesinlikle. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/10/20858925/audi-ai-trail-concept-ev-off-roader-drone-headlights-frankfurt-motor-show-2019
19
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
1
1