Audi'nin Yeni Teknolojisiyle Kırmızı Işıkta Beklemek Tarih Olacak!

0
0
0
0
0
Audi'nin Yeni Teknolojisiyle Kırmızı Işıkta Beklemek Tarih Olacak!
Audi'nin Connect PRIME özelliği ilk kez trafik ışıklarında kullanılmaya başlanacak. Şehrin trafik ışıkları hakkındaki gerçek zamanlı bilgiler öncede otomobile ulaşacak.

Audi’nin kullanıma sunmaya hazırlandığı yeni teknoloji şehrin trafik altyapısından otomobile sinyaller aktararak bambaşka bir sürüş keyfi yaratmayı amaçlıyor. 2017 yılında bazı şehirlerde kullanıma girmesi planlanan araç - altyapı iletişim platformu sayesinde trafik ışıkları sürücüler için sorun olmaktan çıkacak.

Şehirdeki tüm trafik ışık sisteminin verileri, Audi’nin bu yeni teknoloji destekleyen otomobillerine gönderilecek. Araç bilgi ekranına yansıyan veriler trafik ışıklarında kırmızı ışığın ne kadar süre ile yandığını, ne kadar süre kaldığını gösterecek. Böylece, sürücüler kırmızı ışıkların durumuna göre sürüş hızlarını belirleyebilecek ve daha az sayıda kırmızı ışık ile karşılaşacak. 

Araç - Altyapı iletişiminin ilk basamağı olan bu sistemi, park yerleri, trafik yoğunluğu, kazalar ve altyapı çalışmaları gibi diğer canlı bilgilerin aktarıldığı daha gelişmiş sistemler takip edecek. Yeni sistemin ilk olarak Audi Connect özelliğine sahip 2017 model Q7, A4 ve A4 allroad modellerinde kullanılması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0