Audi’ye Göre 23 inç’ten Büyük Tekerlekler, Bir Anlam İfade Etmiyor

17
5
3
2
1
Audi Tasarım Şefi March Lichte, 23 inçten daha büyük boyutlardaki tekerleklerin herhangi bir anlam ifade etmediğini ve gereksiz olduğunu söyledi. Bu açıklamalar ise Audi'nin en yüksek sınırının 23 inç olabileceğini gündeme getirdi.

Otomobillerdeki ortalama tekerlek ebatları, süregelen yıllar boyunca artmıştır. Ayrıca, daha üst düzeydeki otomobillerde daha büyük jantların daha pahalıya mâl olacağı gerçeği, daha büyük jantların genellikle daha iyi olduğunu da kanıtlıyor. Hatta pek çok insan, büyük lastiklerin estetik açıdan da çok daha hoş durduğunu düşünüyor.

Peki, tekerlek boyutunun bir sınırı var mıdır? Varsa bu sınır nedir? Audi Tasarım Şefi March Lichte’ye göre bu sorunun yanıtı, yeni RS Q8’in 23 inçlik tekerlerine yakın bir sınırda olmalı. Motor Authority’nin haberine göre Lichte, bu boyutlardan daha büyük olan bir tekerleğin herhangi bir anlam ifade etmeyeceğini belirtiyor.

23 inç, Audi’de görebileceğimiz en yüksek sınır olabilir:

Audi RS Q8

Sportif görünüme sahip lüks bir SUV olan RS Q8, 22 inç standart jant setine sahip ancak 23 inç büyüklük de müşterilere sunulan seçenekler arasında yerini alıyor. Audi RS Q8’in lastikleri ve jantları devasa olsa da, Audi de görebileceğimiz en yüksek sınır bu olacak gibi duruyor çünkü Lichte, en büyük Audi SUV’sinin daha da büyüyemeyeceğini ve bunun gereksiz olacağını düşünüyor.

Bu noktada Lichte, yalnızca Audi için konuşuyor olabilir. General Motors’un Global Tasarım Başkan Yardımcısı Michael Simcoe, geçtiğimiz günlerde 24 inç hatta 26 inç gibi daha büyük tekerleklerin geleceğini söylemişti. Bu devasa setlerin hangi arabaya sığacağı konusu ise oldukça merak ediliyor.

Audi, şimdiye dek ürettiği en güçlü ve en hızlı SUV modeli olan RS Q8’i geçtiğimiz ay tanıtmıştı. 600 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bu aracın 0’dan 100’e ulaşma süresinin ise 3,8 saniye olduğu, 0’dan 200’e ulaşma süresinin ise 13,7 saniye olduğu belirtilmişti. Son olarak aracın maksimum hızının 305 km/s olduğu belirtiliyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/386704/audi-larger-wheels-no-sense/
17
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
2
1