Görsel Şölen Auroraların İhtişamını Gözler Önüne Seren Video

24
3
1
0
0
Alman timelapse fotoğrafçısı Martin Heck, Güney Kutbu'nda bulunan aurora ışıklarının muazzamlığını gözler önüne seren 6 dakikalık kısa filmini yayınladı.

Aurora ışıkları Dünya'nın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen parçacıklarının etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal bir ışımadır. Olayın gerçekleşmesi için belli bir açı gerektiğinden ve bu açı da yalnızca kutup bölgelerinde görüldüğünden herkesin kolay kolay tecrübe edemediği bu görsel şölen, Alman timelapse fotoğrafçısı Martin Heck tarafından video haline getirilmiş. Hatırlatacak olursak timelapse, birçok fotoğrafın birleştirilerek hızlandırılmış video oluşturma işlemine deniyor.

Martin Heck, yazdığı yazıda "Güney Kutbu dünyanın en soğuk, en kuru ve en sert yerlerinden biri. Aurora Australis (Aurorar Işıkları) ise Samanyolu Galaksisi'nin kalbiyle birlikte sadece burada görülebiliyor." diyor.

Amundsen-Scott Güney Kutbu İstasyonu'ndaki CMB Gözlemevi (Kozmik Mikrodalga Arkaplanı) operatörü ve teknisyeni Robert Schwarz, hazırlanan bu videodaki fotoğrafları Canon 6D ve Canon 5D Mark III DSLR'lar ile çekti. Kameraların -70°C'ye dayanıp uzun süre çalışabilmesi içinse özel ekipmanlar kullanıldı. 

Heck, çekilen fotoğrafların birleştirilip video haline getirilmesi işlemini üstlenirken burada Adobe Lightroom, After Effects, DaVinci Resolve ve LRTimelapse uygulamalarını kullandı. Martin Heck'in hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebileceğiniz gibi diğer çalışmalarına da ulaşmak isterseniz buraya tıklayarak Instagram hesabına bakabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/03/30/a-timelapse-of-the-aurora-australis-and-milky-way-over-the-south-pole/
24
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
1
0
0