Auroraların Uzaydan Çekilmiş Büyüleyici Görüntüsü (Video)

26
5
2
1
1
Alman astronot Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yayınladığı bir video ile hepimize kuzey ışıklarına farklı bir bakış şansı sağladı.

Kuzey ışıkları olarak bildiğimiz Auroralar, dünya üzerinde şahit olabileceğimiz en muhteşem doğal görsel şölen diyebiliriz. Yalnızca kutup bölgelerinde görülen bu mucizevi ışık şöleni yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkıyor. Yeryüzünden bakıldığında nasıl göründüğüne dair en azından fotoğraflar sayesind fikir sahibi olduğumuz kuzey ışıklarına, bir de uzaydan bakmalısınız.

Alman astronot Alexander Gerst, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu sırada bu şahane manzaraya şahit olmuş ve sonrasında bir video olarak yayınlanmış. Video ardı ardına alınan yaklaşık 1000 görüntüden oluşuyor. Gerst, kuzey ışıklarını daha önce de uzaydan görme şansına sahip olmuştu ancak o zaman benzer bir video izleyememiştik.

Kuzey ışıklarını görmek isterseniz tek şans kuzey ya da güney kutup bölgelerine yakın ülkelere gitmek. Bunun dışında bilimsel olarak kullanılan bazı ekipmanlara sahip değilseniz ne yazık ki bir yol yok. Üstelik kuzey ışıklarının rengi ve belirginliği de yıl boyunca aynı değil, bu yüzden de eğer bir gün görmek için yola çıkarsanız, zamanlamanıza da dikkat etmeniz gerekecek.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/05/southern-lights-aurora-australis-space/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#dYDUPCX9hmqi
26
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
2
1
1