Kırılmadık Rekor Bırakmayan Avengers: Endgame'e Büyük Onur

17
9
5
1
1
Geçtiğimiz nisan ayında vizyona giren ve Marvel evreni için bir dönemin sonunu temsil eden Avengers: Endgame, bu yıl 45. kez düzenlenen E! People's Choice Awards’da ‘Yılın Filmi’ dahil olmak üzere üç ödül birden kazandı.

Hollywood endüstrisinin en prestijli ödüllerinden birisi olarak kabul edilen E! People's Choice Awards, heyecanlı bir bekleyişin ardından sahiplerini buldu. Bu yıl 45.’si düzenlenen törene her zaman olduğu gibi Kaliforniya’da bulunan Santa Monica Havalimanı’ndaki Barker Hangar ev sahipliği yaptı.

Gecede Yılın Filmi ödülüne, Russo Biraderler’in 2,7 milyar dolar hasılat toplayan rekortmen filmi Avengers: Endgame layık görüldü. Yılın Erkek Oyuncusu ödülü ise Iron Man kostümü ile sonsuzluğa uğurladığımız Robert Downey Jr.’a gitti. Toplamda yedi kategoride aday gösterilen Endgame, gecenin en prestijli ödüllerinden ikisini evine götürmeyi başardı.

Bu arada E! People's Choice Awards’da takdim edilen ödüllerin Oscar gibi seçkin bir jüri tarafından belirlenmediğini söylemekte fayda var. İnternet kullanıcılarının verdikleri oylar neticesinde dağıtılan ödüller, bu anlamda oldukça değerli.

marvel

Avengers: Endgame’in boy göstereceği bir sonraki ödül töreni, 26 Ocak'taki Screen Actors Guild Awards olacak. Marvel’ın gişe canavarı, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Ses Düzenleme ve En İyi Kostüm Tasarımı dahil olmak üzere tam 14 farklı kategoride yarışıyor.

2008 yılındaki Iron Man’den bu yana aynı anlatı dünyasında onlarca film yapmasına rağmen tek bir Oscar dahi kazanamayan Marvel Studios, şeytanın bacağını geçtiğimiz yıl vizyona giren Black Panther ile kırmıştı. Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) ilk siyahi süper kahraman filmi olmasıyla öne çıkan Black Panther, 91. Akademi Ödülleri’nde  ‘En İyi Film Müziği’, 'En İyi Kostüm Tasarımı’ ve ‘En İyi Yapım Tasarımı’ olmak üzere üç Oscar kazanmıştı. 

James Cameron imzalı Avatar’ı geçerek sinema tarihinin en yüksek hasılat toplayan filmi olmayı başaran Avengers: Endgame’in, önümüzdeki şubat ayında düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nde nasıl bir performans göstereceği ise büyük bir merak konusu.

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/11/11/avengers-endgame-movie-of-year-peoples-choice-awards-2019/
17
9
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
9
5
1
1