Avengers’ın Oyununu Yapmak İçin Söz Veren Şirket, E3 2018’de Herkesi Trolledi!

63
10
3
3
2
Avengers’ın Oyununu Yapmak İçin Söz Veren Şirket, E3 2018’de Herkesi Trolledi!
Son üç yıldır birbirinden iddialı projeleri duyuran Square Enix, E3 2018 fuarında bu projelerin hiçbirisinden söz etmeyerek herkesi büyük yanılgıya düşürdü. Söz konusu projeler arasında Final Fantasy VII Remake, Avengers ve Guardians of Galaxy vardı.

Oyun dünyasının en köklü serilerinden birisi olan Final Fantasy’nin bir yapımını yenilemek için söz veren, Marvel Sinematik Evreni’nin en gözde serileri Avengers ve Guardians of Galaxy için oyun yapacağını duyuran Square Enix, çok büyük bir kitleye son 3 yıldır umut veriyor.

Daha önceleri Tomb Raider serisiyle birlikte adını duyuran firma, E3 2018 fuarı kapsamında oyuncular tarafından hiçbir şekilde beklenmeyen “Babylon’s Fall” ve “The Quiet Man” isimli iki yapımı duyurdu. Bu iki oyunun tanıtıldığı fragmanlarda ise ne türleri, ne içerikleri ne de çıkış tarihlerine ilişkin bilgi verildi. Her iki yapım da hakkında son derece az bilgi sahibi olunan ve beklentileri karşılamayan yapımlar arasına şimdiden dahil oldu. Elbette bu konudaki en büyük etmen firmanın önceki yıllarda 3 büyük proje için söz vermiş olmasıydı.

 

Square Enix, son bir aydır hayranlarını E3 kapsamında yapacağı tanıtımlara çekmek için elinden geleni yapıyordu. Ne yazık ki Avengers ve Guardians of Galaxy gibi, şu ana kadar oyun dünyasında tam anlamıyla göremediğimiz dünyaların sözünü vermek şirkete pahalıya mal olabilir. İrili ufaklı sayısız projeye adını yazdıran bir şirketten böyle bir performans görmek, bütün oyuncuların güven kaybetmelerine yol açacaktır. 

2013 yılından bu yana Cyberpunk 2077 gibi bir oyun için inanılmaz tanıtım faaliyetleri yürüten CD Projekt Red, Square Enix’e iyi bir halkla ilişkiler dersi verse muhteşem olacaktır. Eğer bir proje için söz veriyorsanız ve aradan vakit geçiyorsa, oluşturduğunuz merakı gidermek zorundasınız. En azından bir görsel ya da net bir tarih açıklaması bile şimdilik yeterli olurdu. Örneğin CD Projekt Red, 5 yıl önce sözünü verdiği Cyberpunk 2077 oyunu için arada görseller yayınladı ve açıklamalarda bulundu. E3 2018 sırasında da The Witcher 3 için ücretsiz kodlar dağıtarak ilk fragmanını yayınladı.

Oyun üreticilerinin hala alışamadıkları bir konu daha var. E3 fuarları beklentileri karşılamak üzerinedir. Kimse bu fuar kapsamında oyunların yayınlanmalarını beklemez, tam tersine nelerin gerçekleşebileceğini görmek ister. Firmaların geleceğe yönelik en iddialı projeleri ve bu fuarlarda tanıtılır. Anlaşılan o ki bazı firmalar, henüz gerçekleştiremeyecekleri sözleri veriyor, bunları da unutturmaya çalışıyorlar. 

Umarız Square Enix hepimizi yanıltmış, gerçekten de bu hoşnutsuzluğu giderecek bir plan yapmıştır. Aksi takdirde işleri biraz zora soktuklarını söylemek gerekiyor. 

Kaynak : https://kotaku.com/square-enixs-e3-presentation-was-a-joke-1826734802
63
10
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
63
10
3
3
2