Avrasya Tüneli'nin Adı Belli Oldu!

0
0
0
0
0
Açılışına günler kalan ve ismi konusunda halka açık bir anket düzenlenen Avrasya Tüneli'nin adı belli oldu. Fakat düzenlenen anket ile alakası yok.

İstanbul Boğazı'nı karayolundan sağlanacak tüp geçit projesi ile birleştirek Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016'da kapılarını yolculara açmaya hazırlanıyor.

''Avrasya Tüneli'' olarak lanse edilen geçitin adı konusunda bakanlık, bir süre önce sizin de hatırlayacağınız üzere bir kampanya başlatmış ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın sitesinde tünelin adı için herkesin katılabileceği bir anket hazırlanmıştı.

Söz konusu ankette öne çıkan bazı isimler vardı ancak son duruma göre Atatürk ve Aldülhamit Han adları ön plana çıkmış ve Atatürk ismi, ankette yarışı açık ara önde götürmekteydi. 

Fakat tünelin adına dair açıklamalar yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı bir programda tünelin adı ile ilgili olarak ''projenin ismi Avrasya Tüneli olarak kalacak'' şeklinde bir açıklamada bulundu.

Aslında sosyal medyada bu durum sıkça dile getirilmişti. ''Zaten Avrasya Tüneli diye lanse ediliyor, neden yeni isim arıyoruz?'' şeklinde görüş bildiren pek çok kişi vardı. Sonuç olarak da tünelin ismi başladığı gibi kaldı. Tabi bu durumda anket neden yapıldı, onu bilemiyoruz...

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0