Avrupa Birliği, Dünya'nın Yörüngesine 4 Adet Uydu Gönderdi

22
5
4
0
0
Avrupa Birliği’nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı proje, sonunda gerçekleştirildi. Bu noktada Galileo’nun 4 uydusunu taşıyan Ariane 5 roketi uzaya gönderildi.

Bir süredir üzerinde çalışılan ve bilim dünyası için büyük önem taşıyan olay sonunda gerçekleşti. Navigasyon sistemi projesi olan Galileo’nun 4 uydusu Dünya’nın yörüngesine gönderildi. Ariane 5 olarak isimlendirilen roketin içerisinde tutulan 4 uydu, Fransız Guyanası’ndan uzayın derinliklerine fırlatıldı.

Son olarak gönderilen 4 uydu ile birlikte, yörüngeye 26 adet uydunun gönderildiği de yapılan açıklamada belirtildi. Navigasyon sistemlerinin gelişmesi ve daha kesin sinyaller sağlaması amacıyla yapılan bu girişim, gönderilen en hassas uydu olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor.

2016 yılının Aralık ayından bu yana yaklaşık 400 milyon kullanıcıya konumlandırma ve zamanlama hizmeti sunan Galileo, Avrupa Birliği tarafından ABD ordusunun denetimi altındaki GPS’e, Rus GLONASS’a ve Çin Beidou’ya da alternatif bir uydu sistemi olacaktır.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/avrupa-birligi-yorungeye-4-uydu-gonderdi-40908649
22
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
5
4
0
0