Avrupa’da Mobil Reklamlara İlgi En Fazla Türkiye’de!

1
0
0
0
0
RTB House tarafından yapılan araştırmaya göre Avrupa ülkeleri arasında mobil reklamlar en çok Türkiye’de tıklama alıyor.

Yıllardır üniversite konferanslarında söylenen “Bu yıl mobilin yılı olacak” klişelerinden sonra her yıl mobilin olmaya başladı, hatta 2016 için birçok internet uzmanı “mobilin altın çağı” sıfatını kullanıyor.

 Artık birçok içerik sitesi mobil ağırlıklı ziyaretçi alıyor, masaüstü sitesinden çok mobil sitesine öncelik veriyor ve hedef olarak mobil kitleye en pratik şekilde ulaşmanın yollarını arıyor. Hal böyle olunca pratik arayüzlerle display reklamlar mobil kitleden masaüstüne göre daha fazla etkileşim alıyor.

Ayrıca hepimizin bildiği gibi ülkemiz Türkiye de mobil cihaz kullanımında dünyada ilk sıralarda yer alıyor ve mobil cihazlarda %50 data kullanımıyla mobil data kategorisinde dünyada ilk 3 ülke arasında bulunuyor.

Mobil taraftaki reklam gelirlerine baktığımızda ise ülkemizdeki kullanımla birlikte display reklamlar doğru orantılı şekilde seyrediyor. RTB House isimli şirketin 40 Avrupa ülkesini kapsayan detaylı araştırmasına göre, bu Avrupa ülkeleri arasında Türkiye mobil reklam tıklamalarında zirvede.

Avrupa’da akıllı telefonlarda mobil reklam tıklamasını simgeleyen CTR oranı %0.84 iken bu oran Türkiye’de %1.44 olmasıyla Türkiye’nin mobil reklam tıklamalarında Avrupa ortalamasından daha yukarıda olduğunu gösteriyor. Ayrıca tablet ve masaüstü platformlarında da Türkiye’nin CTR yüzdesi, Avrupa’nın üzerinde seyrediyor.

CTR Nedir?

Web sitelerinde gösterim sayısıyla reklam tıklama sayısının yüzdelik oranı CTR (Click Through Rate) olarak adlandırılıyor. Örneğin bir internet sitesindeki reklamlar 100 kez görüntülenmiş ve 5 kez tıklanmışsa o internet sitesinin anlık CTR’ı %5 oluyor.

RTB House'ın bu konuyla ilgili yayınladığı bilgiyi aşağıda görebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0