Otomotiv Devleri Güçlerini Birleştirdi: Avrupa'da Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonu Ağı Kuruluyor!

0
0
0
0
0
Otomotiv sektöründe bir devri kapatarak yeni devrin başlangıcına sağlam bir temel atacak, son derece önemli bir adım atılıyor.

Otomotiv sektörünün dev firmaları BMW, Daimler, Ford ve Volkswagen, otomobil sektöründe belki de içten yanmalı motorlar için sonun başlangıcı olarak son derece önemli bir ortaklığa gitme kararı aldılar.

Dev firmalar, elektrikli otomobiller için hızlı şarj görevi görecek şarj istasyonlarını Avrupa genelinde olabildiğince yayacakları bir proje için güçlerini birleştirecek, Avrupa'da elektrikli otomobiller için şarj istasyonları ağı kurulacak.

350kW'lik, hem alternatif hem de doğru akım barındıracak Combined Charging System(CCS) şarj üniteleri, önümüzdeki yıl başlanacak çalışmalar dahilinde ilk etapta 400 yerde hayata geçirilecek. 2020 yılına gelindiğinde ise söz konusu istasyonların sayısı, Avrupa genelinde binleri bulmuş olacak.

Özellikle sektörün sağlam bir payını elinde bulunduran firmaların bu tarz bir hamle ile karşımıza çıkması, artık onların da elektrikli otomobilleri sektörün yeni geleceği olarak gördüklerinin bir kanıtı olarak ele alınabilir.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/11/29/bmw-daimler-ford-and-vw-to-build-high-power-european-ev-charging-network/?sr_share=facebook
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0