Keşfedilen Yeni Dünya Yarın Açıklanacak mı? Gözler ESO'ya Çevrildi!

0
0
0
0
0
Güneş'ten sonra Dünya'ya en yakın yıldızlardan biri olduğu düşünülen Proxima Centauri'nin etrafında 2. Dünya olabilir mi? ESO'nun bu konu hakkında yapacağı detaylı açıklamalar bekleniyor.

Dünya’ya en yakın yıldız olan Proxima Centauri’nin çevresinde dünyaya benzer özellikler gösteren bir gezegenin bulunduğu yönündeki ilk bilgiler Ağustos ayı başlarında ortaya çıktı. İddiaların merkezinde ise ESO (Avrupa Güney Gözlemevi) yer alıyordu. İlk açıklamada konu hakkında fazla bir detay verilememekle birlikte asıl açıklamanın bu ay sonlarına doğru yapılacağı söylenmişti.

Mail Online’ın haberine göre beklenen açıklama ESO tarafından yarın yapılabilir. Avrupa Güney Gözlemevi’nin bulguları, 4.2 ışık yılı uzaklığıyla Güneş’ten sonra Dünya’ya en yakın yıldız olan Proxima Centauri’nin etrafında kütlesi Dünya kadar olan bir gezegen görüldüğü yönünde. Tespit edilen gezegenin içinde su bulunduğu ve yaşanabilir olduğu düşünülüyor. 

Tabii ki tüm bunlar şu an için sadece duyumlardan ibaret. Resmi açıklama henüz yapılmamakla birlikte iddiaların Avrupa Güney Gözlemevi’nden çıkmış olması da şüpheleri biraz artırıyor. Çünkü, 2012 yılında Alpha Centauri B çevresinde benzer bir gezegenin bulunduğu ESO tarafından açıklanmış ancak bu açıklamaların yanlış olduğu ortaya çıkmıştı. Bakalım bu sefer gerçekten yeni bir Dünya’nın bulunduğunu öğrenebilecek miyiz?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0