Avrupa Komisyonu, Spotify ve Apple Davasında Apple'dan Bir Cevap Bekliyor

7
2
1
1
0
Avrupa Birliği’nin antitröst şefi Vestager, Spotify ve Apple'ın davasında bir sonuca varılabilmesi için Apple’dan cevap beklediklerini belirtti.

Avrupa Birliği’nin antitröst şefi Margethe Vestager, Spotify’ın Apple’ı rekabet karşıtı ticaret anlayışı ile suçlamasının ardından Avrupa Komisyonu’nun Apple’dan bir yanıt beklediğini belirtti. Mart ayında Spotify, App Store'daki haksız vergilendirme nedeniyle Apple'ı Avrupa Komisyonu'na şikayet etmişti. Haksız rekabet yaptığı iddia edilen Apple, Spotify'ın aylık abonelik ücretinin belirli bir kısmını kendi himayesine geçiriyordu.

Vestager, “Bu durumu araştırıyor, iddiaların yanıtlanabilmesi için piyasada soruşturmalar yapıyoruz ve tabii ki Apple hakkında sorular soruyoruz. Geri dönüş yaptıklarında daha fazlasını öğrenebileceğiz” dedi.

Apple’ın verdiği yanıtlar genellikle kendini aklamaya çalıştığını gösteriyordu. Spotify’ın buna karşılığı da ‘her para babası olan suçlu masum olduğunu iddia eder’ gibi bir cevap olmuştu. Avrupa Komisyonu’nun bir karar verebilmesi için Apple’ın artık bir yanıt vermesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/06/03/eu-awaiting-apple-response-over-spotify-complaint/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0