Avrupa Uzay Ajansı: 100 Yıl İçerisinde Dünya'ya Çarpabilecek 900 Asteroit Var

16
4
2
2
0
Avrupa Uzay Ajansı (ESA) önümüzdeki günlerde yapılmak üzere üç farklı toplantı planladığını ve bu toplantılarda hem Dünya'ya yaklaşmakta olan asteroitlerin tartışılacağını hem de olası bir çarpışma durumunda neler yapılabileceğinin konuşulacağını açıkladı. ESA'ya göre önümüzdeki 100 boyunca, Dünya'ya çarpma riski olan 878 asteroit, gezegenimize yaklaşmaya devam edecek.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) yaptığı son açıklamalara göre önümüzdeki 100 yıl boyunca Dünya'yı çok riskli bir süreç bekliyor. Bunun nedeniyse Dünya'ya yaklaşmakta olan 878 asteroit. Yapılan açıklamalara göre bu asteroitlerin gezegenimize çarpma ihtimalleri düşük bile olsa bu ihtimalleri göz ardı etmek mümkün değil ve hatta ESA, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde diğer uzay ajansları ve bazı şirketlerle bir araya gelecek.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamalara göre bir asteroitin boyutu ne olursa olsun, gezegenimiz için çok yıkıcı sonuçları olabilir. Bu yüzden de bilim insanları, yeni teknolojiler geliştirerek asteroitleri gezegenimizden uzak tutmak istiyorlar. Yapılan açıklamalara göre önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan toplantılarda, asteroitlerin Dünya'dan uzaklaştırılması için oluşturulan taktikler masaya yatırılacak.

Asteroit

Geçtiğimiz günlerde de NASA, yolu Dünya'yla kesişecek olan bir asteroitle ilgili açıklamalarda bulunde ve 2000 QW7 olarak adlandırılan bu asteroitin çapının tahminen 951 metre ila 2.133 metre aralığında olduğunu açıkladı. Bu da Dünya'ya yaklaşmakta olan asteroitin çapının dünyanın en yüksek binası olma özelliğine sahip olan Dubai'de ki Burj Khalifa'dan daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ESA, geniş kapsamlı bir katalog hazırladıklarını ve hazırladıkları katalogda aralarında 2000 QW7'nin de dahil olduğu pek çok asteroitin bulunduğunu açıkladı. Bugüne dek Dünya'ya yaklaştığı tespit edilen tüm asteroitlerin bu katalogda yer aldığını söyleyen ESA, düzenlenecek toplantılarda bu asteroitlerin detaylı incelemesinin yapılacağını açıkladı.

Asteroit

ESA liderliğinde yapılacak olan toplantıların ilki önümüzdeki iki gün içerisinde Roma'da yapılacak ve uzmanlar, bu toplantıda NASA'nın "DART" isimli uzay aracını 160 metre çapındaki "Didymos-B" isimli bir asteroitle nasıl çarpıştırabileceklerini konuşacaklar.

Hafta sonu Münih'te düzenlenecek olan toplantılardaysa uzmanlar, geçtiğimiz günlerde gezegenimizi teğet geçen "2006 QV89" isimli asteroit üzerinde konuşacaklar.

6-17 Eylül tarihlerindeyse ESA; ABD, İsviçre ve Almanya gibi ülkelerin bulunduğu 6 farklı ülkenin yetkilileriyle bir araya gelerek, asteroitlerin risklerini azaltmak ve olası bir çarpışmanın yaşanması halinde yapılacakları belirlemek üzerinde çalışmalar yürütecek.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7451873/Almost-900-asteroids-risk-hitting-Earth-100-years.html
16
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
2
0