Avrupa ve Asya'yı Deniz Altından Birleştirecek Avrasya Tüneli'nde Sona Doğru

0
0
0
0
0
İstanbul trafiğine etkili bir çözüm sunması beklenen Avrasya Tüneli'nde son 30 gün.

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli'nin açılışına sayılı günler kalmış durumda. Deniz altındaki tünel inşaatı biten tünelin karada devam eden bağlantı yolları da hızlı şekilde yapılmakta.

Toplamda 14,5 kilometre uzunluğunda olan Avrasya Tüneli'nin 5.4 kilometresi deniz tabanının altında bulunmakta. İkişer şeritli ve iki katlı tünelden oluşan yol, deniz seviyesinin en derin noktasının 55 metre altından ilerlemekte. Aslında tünelin inşaatı 22 Ağustos'ta bitmişti. Şu an ise bağlantı yolları yapılmakta.

Tünelin her noktasında bulunacak haberleşme ve ihbar sistemleri sayesinde güvenlik de üst seviyede olacak. Ayrıca fay hatlarına yakın bulunması sebebi ile Avrasya Tüneli richter ölçeğine göre 9 şiddetinde bir depreme dayanacak kadar güçlü yapılmış durumda.

1 milyar 245 milyon 121 bin dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek ve tünelden geçiş fiyatları tek yönde otomobiller için 4 dolar + KDV, minibüsler için ise 6 dolar + KDV olacak.

Şu an için belirtilen tarihe göre Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılışını gerçekleştirecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0