Avustralya Çöllerinde Bir Dişi İçin Güreşen İki Yılan Görüntülendi!

1
1
0
0
0
Avustralya'nın Dandragan bölgesindeki bir çölde kameralara yakalanan iki yılan, birbirlerine sarılmış bir şekilde yuvarlanıyorlar. Bu bir sevgi gösterisi değil ancak ölüm kalım mücadelesi de değil.

Eğer yılandan korkuyorsanız sizden özür diliyorum, çünkü bu videoda iki tane yılan var! Avustralya’nın Dandragan bölgesinde çekilen görüntülerde; halk arasındaki adı “kahverengi batı yılanı”, bilimsel adı ise “Pseudonaja nuchalis” olan iki yılan birbine sarılmış haldeler. Ancak bunu bir sevgi gösterisi sanmayın; hayır, bir ölüm kalım savaşı da değil!

Bu tarz olayların özellikle bahar veya yaz aylarında görülmesinin nedeni yılanların çiftleşme mevsiminde olmaları. Bilindiği üzere Kuzey Yarımküre’de yaz iken Güney Yarımküre’de kış yaşanıyor. Bu mevsimde de erkek kahverengi batı yılanları dişiler için ölümüne kavgalara girişmiyor. Yaptıkları daha çok bir ritüel. Dişiye hangi erkeğin daha güçlü olduğunu gösteriyorlar. Eğer kavga ediyor olsalardı göreceğiniz sahneler çok kanlı olabilirdi. Dünyanın bazı yerlerinde dişi için ölümüne savaşan yılanlar, hatta bazı başka hayvanlar da mevcut. Ancak Avustralya’daki yılanlar bu olayı aşmış. Aşağıdan videoyu izleyebilirsiniz.

BONUS:

Kaynak : http://www.sciencealert.com/watch-these-2-snakes-twist-together-to-become-a-nightmarish-uni-snake
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0